У Кабміні розкрили очікування щодо обсягу інвестицій на тлі ринку землі
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні розкрили очікування щодо обсягу інвестицій на тлі ринку землі

У Кабміні розкрили очікування щодо обсягу інвестицій на тлі ринку землі
Джерело:  online.ua

В українському уряді очікують надходження додаткових інвестицій у країну, обсяг яких сягатиме 10 мільярдів доларів США, на тлі відкриття ринку сільськогосподарської землі.

Джерело: Укрінформ

У четвер, 8 липня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль виступив на сесії Конференції з питань реформ в Україні, яка відкрилася у Вільнюсі.

“Ринок фактично почав свою роботу і, я переконаний, що протягом наступного року він отримає дуже хороші перспективи, дуже добрий розвиток та дасть важливий поштовх для розвитку економіки. Ми очікуємо до 10 млрд доларів США додаткових інвестицій у зв'язку із початком роботи ринку сільськогосподарських земель”,- наголосив політик.

Він звернув також увагу на прогноз урядових фахівців, які очікують підвищення українського ВВП на 2% після того, як ринок землі набере оберти.

Шмигаль додав, в цілому за менш ніж перший тиждень з моменту зняття мораторію на продаж і придбання сільськогосподарської землі було укладено понад 300 договорів щодо відповідних ділянок.

Відкриття ринку землі

Законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення” підтримали нардепи Верховної Ради 31 березня. Вже 28 квітня документ отримав підпис президента Володимира Зеленського.

Ринок запустили з 1 липня. На технічному рівні це означає скасування з цього дня мораторію на продаж сільськогосподарської землі. Утім, існують певні запобіжники — розпоряджатися землею можуть виключно українці на користь українців, кількість ділянок у володінні обмежена, а так кожен гектар встановлена мінімальна ціна.

Користь ринку землі

Шмигаль і раніше виступав із заявами про позитивні очікування від скасування мораторію, який провокував продаж землі “в чорну”.

“Ще раз підкреслюю: ринок землі – це про справедливість. Коли громадяни України зможуть, нарешті, вільно розпоряджатись своїм майном, як це передбачено Конституцією нашої держави. Так само ринок землі — це про економічний розвиток держави і успішність українських аграріїв”, - говорив прем’єр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?