У Кабміні нагадали, як відкриття ринку землі допоможе економіці
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні нагадали, як відкриття ринку землі допоможе економіці

У Кабміні нагадали, як відкриття ринку землі допоможе економіці
Джерело:  online.ua

На рівні українського уряду виступили із заявою про значні переваги, які надає розвитку економіки держави відкриття ринку сільськогосподарської землі.

Джерело: прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Під час засідання у середу, 23 червня, голова Кабінету міністрів нагадав про право для аграріїв на викуп ділянок, які вони оброблюють.

“Зростанню економіки буде сприяти ще одна реформа, яка буде запущена через тиждень. Ми говоримо про запуск ринку землі. Сьогодні внесемо деякі зміни в порядок ведення реєстру речових прав на нерухоме майно. Це дозволить забезпечити повністю коректну процедуру продажу, правильного оформлення всіх відомостей у реєстрі”, - пояснив Шмигаль.

Перш за все він звернув увагу на той факт, що кожну угоду з купівлі чи продажу ділянки перевірятимуть на відповідність законодавству.

“Ще раз підкреслюю: ринок землі – це про справедливість. Коли громадяни України зможуть, нарешті, вільно розпоряджатись своїм майном, як це передбачено Конституцією нашої держави. Так само ринок землі - це про економічний розвиток держави і успішність українських аграріїв”, - вважає прем’єр.

Він виступив зі зверненням до профільного міністерства, яке полягало у проханні щодо уважності до інформаційного забезпечення перебігу реформи.

“Міністерство аграрної політики має забезпечити необхідний рівень інформації, аби люди на місцях зрозуміли всі переваги земельної реформи”, - резюмував Шмигаль.

Земельна реформа в Україні

Законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення” підтримали нардепи Верховної Ради 31 березня. Вже 28 квітня документ отримав підпис президента Володимира Зеленського.

Ринок землі в Україні запустять 1 липня 2021 року. На технічному рівні це означає скасування з цього дня мораторію на продаж сільськогосподарської землі. Утім, існують певні запобіжники - розпоряджатися землею можуть виключно українці на користь українців, кількість ділянок у володінні обмежена, а так кожен гектар встановлена мінімальна ціна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?