Кабмін оголосив остаточну дату запуску ринку землі в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін оголосив остаточну дату запуску ринку землі в Україні

Кабмін оголосив остаточну дату запуску ринку землі в Україні
Джерело:  online.ua

На рівні Кабінету міністрів у вівторок, 25 травня, оголосили про 1 липня як день запуску ринку землі в Україні, який готували вже багато місяців.

Джерело: прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram

Згідно з уточненням політика, підготовка до повноцінного захисту завершена станом на кінець травня.

“З 1 липня в Україні почне працювати повноцінний ринок землі. Сьогодні (25 травня) за участі Міністерства аграрної політики, Мінрегіону, Мін'юсту, комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики, представників Офісу Президента провів підготовчу нараду з цього питання.

Доручив міністру аграрної політики Роману Лещенку підготувати всі нормативні документи, необхідні для реалізації цієї надважливої для кожного українця реформи”, - заявив Шмигаль.

Земельна реформа в Україні

Верховна Рада підтримала закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення” на засіданні 31 березня 2020 року.

З липня поточного року завершується чинність мораторію на торгівлю аграрною землею, але це не стосується ділянок державної власності. Право на власність ділянок сільськогосподарського призначення мають виключно громадяни України, територіальні громади, держава в цілому.

Під час форуму “Україна 30” Денис Шмигаль звертав увагу на початок нової історії держави разом із запуском ринку землі.

“Рубікон пройдений. Скасування мораторію стало по-справжньому історичною подією для України… За підрахунками Міністерства економіки, в останні роки у власність громад передано 4 млн гектарів землі оціночною вартістю близько 20 мільярдів доларів. Це надзвичайний крок для регіонального розвитку та реформи децентралізації, яку ми активно впроваджуємо”, - наголосив голова уряду.

У Кабміні уточнили, що український сектор має змогу в майбутньому стати локомотивом економічного розвитку. Земельна реформа для чинного складу уряду - постійний пріоритет, дуже символічний для 30-ї річниці незалежності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?