Зеленський розкрив реальні масштаби розкрадання землі в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський розкрив реальні масштаби розкрадання землі в Україні

Зеленський розкрив реальні масштаби розкрадання землі в Україні
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський заявив про розкрадання українських сільськогосподарських земель у період чинності мораторію на володіння нею чи її продаж.

Джерело: форум Україна 30

За словами політика, фактично саме мораторій призвів до розкрадання земельних ділянок. Загальна площа таких втрачених земель сягає нібито двох Кримських півостровів.

“У 2014 році Росія анексувала у нашої держави півострів Крим. За роки мораторію деякі бізнесмени і політики вкрали у держави землю, яка дорівнює площі майже двох півостровів Крим. Безумовно, ми зробимо все, щоб повернути і те, і інше”, - стверджує він.

Президент дорікнув попередній владі, яка, за його думкою, позбавила населення конституційного права на володіння землею.

“Вони обіцяли, маніпулювали, навіть їли землю на трибуні Верховної Ради, лякали, що землю вагонами вивезуть за кордон, але, що найстрашніше, вони позбавили 7 млн громадян України їхнього конституційного права власності на землю. Люди не могли розпоряджатися землею, не могли купувати, продавати або заповідати її, як це робиться у багатьох країнах світу...

Для українців діяв мораторій, як у Венесуелі або Північній Кореї… За час дії мораторію помер майже 1 млн землевласників, а вартість гектара сільськогосподарської землі стала найнижчою у Європі”, - зауважив Зеленський.

Згідно з новими розрахунками, привласнені були близько 5 мільйонів гектарів земель з державної власності. Водночас парламентарі попередніх скликань не проводили земельну реформу, вони навіть не ініціювали відповідні обговорення.

Ситуацію з реальним становищем володіння землею та мораторієм державний лідер назвав офшором “площею понад 8 млн га”, де можна було незаконно придбати ділянки навіть без жодної сплати податків.

Він нагадав, що Рада чинного 9-го скликання розпочала проведення земельної реформи та продовжує її. Нещодавно пройшов весь необхідний до ухвалення процес закон “Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?