Команда Зеленського готує нову фінансову допомогу для підприємців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Команда Зеленського готує нову фінансову допомогу для підприємців

Команда Зеленського готує нову фінансову допомогу для підприємців
Джерело:  online.ua

Українська влада дійшла висновку, що наразі в країні спостерігається позитивна динаміка щодо захворюваності на коронавірусну хворобу: восьмий тиждень поспіль її рівень стабільно знижується. Це обговорили члени команди українського лідера Володимира Зеленського під час наради в Офісі президента.

Джерело: ОПУ

Яка ситуація з коронавірусом в Україні

За словами очільника Кабміну Дениса Шмигаля, станом на 17 травня в нашій країні 243 тисячі активних хворих порівняно з 420 тисячами на піку пандемії.

«Майже всі області наразі перебувають у «жовтій» зоні. Черкаська область – єдина в «помаранчевій» зоні за коефіцієнтом виявлення випадків інфікування. Також є частина областей, які можуть перейти на «зелений» рівень епідемічної небезпеки», – наголосив прем'єр-міністр.

Окрім того, зазначається, що протягом останніх вихідних в центрах вакцинації почали щеплювати осіб, старших за 65 років, які записалися через додаток «Дія». Згідно з останніми даними, в Україні вакцинували уже 956 тисяч громадян.

Також вказано, що Володимир Зеленський наказав вирішити питання з поверненням додому українців з Непалу, який закрив повітряний простір через карантин.

«Маємо знайти можливість оперативно повернути наших громадян додому», – віддав доручення український лідер.

Окрім того, Володимир Зеленський поцікавився станом виплати матеріальної допомоги у розмірі 8 тис. грн ФОПам і працівникам малих підприємств, діяльність яких постраждала від запровадження карантинних обмежень у квітні цього року.

"Як доповіли Главі держави, всього було зареєстровано понад 360 тисяч заявок на отримання такої допомоги, за 120 тисячами з них уже здійснена виплата", - йдеться в повідомленні.

Також Денис Шмигаль офіційно заявив, що держава спрямувала підприємцям 1 млрд грн, і найближчим часом буде виплачено ще 400 млн грн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?