В Україні підвищують податки — кому доведеться платити більше
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні підвищують податки — кому доведеться платити більше

В Україні підвищують податки — кому доведеться платити більше
Джерело:  online.ua

12 травня Кабінет міністрів схвалить законопроєкт про підвищення податків в Україні. Нові зміни в Податковому кодексі, як стверджують в уряді, не торкнуться загальнодержавних податків, ФОП і в цілому малого та середнього бізнесу.

Джерело: Telegram прем'єр-міністра Дениса Шмигаль

Глава українського уряду зазначив, що нові зміни до Податкового кодексу дозволять збільшити надходження до бюджету до 60 млрд грн.

Законопроєкт про підвищення податків передбачає:

  • приведення ставок окремих податків у відповідність до фактичного рівня макропоказників. Це стосується, наприклад, плати за використання води і лісів або екологічного податку;

  • підвищення рентних платежів за видобування корисних копалин, оскільки видобуток з українських надр повинна бути справедливо оподатковуваного. Так само підвищать і ефективність зборів акцизного податку;

  • протидія "скруткам" і посилення боротьби з тіньовим використанням землі і оборотом сільськогосподарської продукції;

  • підвищення повноти виплат податків і ефективності адміністрування податкового боргу.

Підвищення податків в Україні - кому підвищать ставки

Кабмін підвищує податки для великого бізнесу з високим показником рентабельності. Ті податки, які платять українці і кожне підприємство - підвищувати не планують. Нововведення стосуватиметься окремих напрямків, які мають високу маржинальність - в Кабміні вважають, що вони повинні платити більше, як це є в інших цивілізованих країнах світу.

"Ці податкові зміни повинні сприяти справедливій конкуренції між бізнесом. Тому що у нас є підприємства, які чесно платять податки, а є ті, які не тільки ухиляються від сплати, але ще й намагаються отримати гроші з бюджету. Тому це питання справедливості і справедливої конкуренції в бізнесі. А також наповнення державного бюджету, з якого ми платимо заробітні плати бюджетній сфері, лікарям і вчителям ", - пояснив глава уряду рішення про підвищення податків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?