В Україні змінили механізм виплат і призначення субсидії
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні змінили механізм виплат і призначення субсидії

В Україні змінили механізм виплат і призначення субсидії
Джерело:  online.ua

В Україні посилили вимоги при призначенні субсидії, які почнуть діяти вже з 1 травня. Всіх без винятку субсидіантів переведуть на виплати в грошовій формі, а також їм доведеться пройти процедуру переоформлення з ретельною перевіркою, за результатами якої не всім буде призначено субсидію.

Джерело: засідання уряду

28 квітня Кабмін під час засідання затвердив нові правила виплати субсидій. Глава уряду Денис Шмигаль запевнив, що для більшості одержувачів субсидій нічого не зміниться.

Нові вимоги при призначенні субсидії - що вони передбачають

Кабмін доручив при призначенні субсидій:

  • враховувати доходи українців від депозитів і дивідендів;

  • перевіряти субсидіантів, які їздили за кордон, купували валюту та банківські метали;

  • позбавляти субсидій тих, хто скоїв одноразову дорогу покупку на суму від 50 тисяч гривень.

"Якщо хтось на депозитному рахунку в банку має більше 100 тисяч гривень, купує нову машину або валюту одноразово на суму понад 50 тисяч гривень - їм субсидію не призначать. Нові правила - це про справедливість. Коли держава збільшує і платить допомогу саме тим, хто цього потребує ", - прокоментував нововведення прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як перевірятимуть субсидіантів з 1 травня

З 1 травня одержувачі субсидій повинні будуть подати нову заявку на її отримання. На це дається п'ять місяців. Подавати заявки можна онлайн або по пошті. Призначати субсидії будуть після ретельної перевірки - на наявність депозитів в банках, отримання кешбеков за покупки і дивідендів від цінних паперів. Також субсидіантів перевірять, як часто вони їздять за кордон у справах чи на відпочинок, чи обмінюють валюту і чи купують цінні метали.

У Мінсоцполітики стверджують, що такий ретельний підхід виправданий, оскільки не всі ті, хто раніше отримував субсидію, мав потребу в ній.

У відомстві впевнені, що після перевірки не всі ті, хто раніше отримував субсидію, отримає схвалення на виплату - прогнозують, що скоротиться мінімум 5% субсидіантів, яких на сьогоднішній день більше 3 млн.

Як відомо, середній розмір субсидії в січні 2021 року складав 2231 грн, в лютому - 1483 грн, в березні - 1685 грн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?