Кабмін затвердив тарифи на електроенергію для населення до 30 червня
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін затвердив тарифи на електроенергію для населення до 30 червня

Кабмін затвердив тарифи на електроенергію для населення до 30 червня
Джерело:  online.ua

З 1 травня тарифи на електроенергію в Україні не зміняться. Кабмін вирішив не піднімати ціни для населення, тому платити за електрику українці будуть за тарифом на діючому рівні 1,68 грн / кВт-год.

Джерело: засідання уряду

Кабмін на засіданні 28 квітня вирішив, що "пільговий" тариф на електроенергію для населення буде діяти ще два місяці. Крім того, державні компанії - "Енергоатом" і "Укргідроенерго" - зобов'язали здійснювати продаж електроенергії безпосередньо постачальникам універсальних послуг за двосторонніми договорами без посередництва у вигляді ДП "Гарантований покупець".

Тарифи на електроенергію в Україні

З 1 січня 2021 року Кабмін підвищив вартість електроенергії для населення, скасувавши пільговий тариф на перші 100 кВт по 90 копійок. Нова фіксована ціна становить 1,68 грн / кВт-година з ПДВ.

14 квітня в Раді не підтримали проєкт постанови про скасування єдиного тарифу на електроенергію і повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення на перші 100 кВт-год - ініціативу парламентаріїв підтримали всього 174 народних обранця, оскільки профільний комітет Верховної Ради не рекомендував депутатам голосувати за цей проєкт постанови .

Уряд тим часом розглядає варіант підвищення цін для тих, хто споживає більше 500 кВт-година до 2,5 грн, щоб поступово довести тарифи до 4 грн/кВт-год. У Кабміні відзначають, що реальна вартість електроенергії вже мінімум на 30% вище діючої ціни.

При цьому прем'єр-міністр запевняє, що уряд постійно працює над питанням тарифів і розвитку енергетичних ринків й конкуренції, та зробить все можливе, щоб українці отримували справедливі платіжки, а на енергетичних ринках не було монополізму та зловживань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?