В Україні змінили правила оформлення субсидій
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні змінили правила оформлення субсидій

В Україні змінили правила оформлення субсидій
Джерело:  online.ua

З 1 травня в Україні змінилися правила оформлення субсидій. Для того, щоб отримувати допомогу, необхідно подати нову заяву та декларацію. На переоформлення субсидій українцям дали п'ять місяців - до вересня 2021 року.

Джерело: пресслужба Мінсоцполітики

Щоб уникнути утворення черг, на підставі документів, поданих протягом п'яти місяців неопалювального періоду, тобто в травні - вересні 2021, житлова субсидія всім домогосподарствам буде призначена з травня 2021 року. У відомстві закликають не створювати черги та не панікувати, оскільки кожен українець, якому буде призначено допомогу, отримає виплати за весь період, незалежно від дати подання заяви та декларації.

Переоформити субсидію можна будь-яким з наступних способів:

  • через уповноважених осіб територіальних громад (в тому числі старостати) або ЦНАП;

  • в структурних підрозділах з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад;

  • заповнені бланки можна відправити поштою на адресу органу соціального захисту населення;

  • через електронний сервіс, який розміщений на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики.

Які документи потрібні для оформлення субсидії

Щоб оформити субсидію громадянин повинен подати:

  • заяву про призначення і надання житлової субсидії,

  • декларацію про доходи та витрати,

  • договір найму (оренди) житла (при наявності),

  • довідку про доходи (у разі зазначення в декларації доходів, інформація про яких відсутня в ДФС, ПФУ).

Що стосується призначення субсидії на підставі рішень комісій, утворених органами місцевої влади та органами місцевого самоврядування, то з урахуванням нових правил, понад 98% випадків, що раніше розглядалися комісіями, відтепер будуть призначатися органами соціального захисту населення самостійно на підставі наданих громадянами документів.

"Таким чином, всім цим домогосподарствам, які отримували субсидію за рішенням зазначених комісій, субсидія буде призначена на наступний період безпосередньо органами соціального захисту населення. При цьому термін розгляду документів у таких випадках скорочується в три рази з 30 до 10 днів", - уточнили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?