У Зеленського відповіли на звинувачення Кремля щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського відповіли на звинувачення Кремля щодо Криму

У Зеленського відповіли на звинувачення Кремля щодо Криму
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ України звертають увагу на те, що в окупованому Криму достатньо водних ресурсів для побутового використання, а проблема з водою загострилася через масовану мілітаризацію Росією півострова. З такою заявою виступив речник МЗС Олег Ніколенко.

Джерело: "УП"

Ситуація в Криму загострилася через дії команди Володимира Путіна

"Водних ресурсів для побутового використання в Криму достатньо. Проблема загострилася через його масовану мілітаризацію: розбудову військових баз та підприємств військово-промислового комплексу Російської Федерації. Фактично російські військові поставили під загрозу задоволення базових потреб кримського цивільного населення. Це вкотре доводить руйнівний характер політики РФ на окупованих нею українських територіях", - наголосив представник МЗС РФ.

Олег Ніколенко звернув увагу на те, що команда Володимира Путіна не полишає спроб перекласти відповідальність на інших.

Український дипломат вкотре повторив, що, відповідно до норм міжнародного права, Росія як держава-окупант несе відповідальність за ситуацію на півосторові.

"Наша позиція чітка: відновлення постачання дніпровської води в Крим можливе лише після його демілітаризації та деокупації", - підкреслив представник МЗС України.

РФ озвучила нові претензії Україні щодо Криму

21 травня член команди Володимира Путіна та заступник директора Департаменту інформації і друку МЗС Росії Ілля Тимохов почав скаржитися, що "водна блокада" анексованого Криму з боку офіційного Києхву може призвести до чергової гуманітарної катастрофи з наслідками, які важко передбачити.

"Не припиняються запеклі спроби Києва покарати населення Криму за його законний вибір на користь возз’єднання з Росією. Триваюча водна блокада півострова може призвести до чергової гуманітарної катастрофи з наслідками, що важко передбачити. Такі дії не лише йдуть урозріз із нормами міжнародного права, а й сприяють зростанню міжнародної напруженості", — поскаржився російський чиновник.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?