Мін'юст нагадав, кого не допустять до ринку землі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мін'юст нагадав, кого не допустять до ринку землі

Мін'юст нагадав, кого не допустять до ринку землі
Джерело:  online.ua

З 1 липня 2021 року в Україні скасували мораторій на розпорядження сільськогосподарською землею, однак в Міністерстві юстиції нагадали, що купити ділянки на ринку землі зможуть не всі.

Джерело: УНІАН

За словами міністра Дениса Малюськи, який виступив із пресконференцією у четвер, 1 липня, на рівні уряду під час цієї земельної реформи впровадили низку надзвичайно суворих нотаріальних перевірок.

Такі перевірки становитимуть певні складнощі для продажу й придбання землі у разі негативної оцінки.

“Нагадаю, що купувати і продавати землю буде не дуже просто. Не просто пішов, заплатив гроші і купив 100 гектарів. Насправді, буде проводитися досить велика перевірка набувача землі. В першу чергу це стосуватиметься того, чи немає у нього вже землі сільськогосподарського призначення, щоб не було перевищення. При цьому буде перевірятися, чи немає землі у юридичних осіб, де громадянин є учасником”, - пояснив посадовець.

Міністр додав, також водночас перевірка торкатиметься коштів, за які особи намагатиметься придбати землю.

“Це не будуть кошти, які колишній чиновник-корупціонер ховав, а зараз дістав і пішов купувати землю. Це буде неможливо, тому що походження коштів потрібно доводити у нотаріуса, який буде оформляти земельні угоди”, - наголосив Малюська.

Він резюмував, що низку осіб зовсім не допустять до ринку сільськогосподарської землі. Це, зокрема, окрема категорія громадян - ті до кого застосували санкції, а йдеться також про таких українців.

Земельна реформа в Україні

Законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення” підтримали нардепи Верховної Ради 31 березня. Вже 28 квітня документ отримав підпис президента Володимира Зеленського.

Існують певні запобіжники — розпоряджатися землею можуть виключно українці на користь українців, кількість ділянок у володінні обмежена, а так кожен гектар встановлена мінімальна ціна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?