Глава КСУ озвучив резонансні звинувачення Зеленському
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава КСУ озвучив резонансні звинувачення Зеленському

Глава КСУ озвучив резонансні звинувачення Зеленському
Джерело:  online.ua

Під час пресконференції 30 жовтня очільник Конституційного суду Олександр Тупицький неочікувано для всіх накинувся із гучними звинуваченнями на українського лідера Володимира Зеленського. Він назвав таким, що має ознаки конституційного перевороту, законопроєкт глави держави, який пропонує припинити повноваження суддів КС. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу суду.

"Сьогодні з'являється проект закону – за ніч його склепали – №4288, який має ознаки конституційного перевороту в Україні. Я це відповідально заявляю, бо це в порушення 149 ст Конституції України", – почав стверджувати Олександр Тупицький.

Окрім того, він додав, що мав призначену зустріч із президентом Зеленським, однак вона поки не відбулася. За словами судді, вона мала стосуватися, зокрема, "забезпечення нормальної діяльності суду".

"Коли ми перейшли до розгляду системи антикорупційних органів, піднялось багато шуму. Зрозуміло чому – в їх руках велика сила. Треба врахувати ще менталітет наших посадовців, тому був та існує великий тиск (на суд – ред.). Було звернення суду до президента про забезпечення нормальної діяльності КСУ. Мені доручили від імені суддів з ним зустрітися", – пояснив Тупицький.

За його словами, поки зустрічі не було, однак "говорити є про що".

Очільник КСУ також додав, що суд, визнаючи неконституційними певні положення, "десь іде на компроміс", щоб не зруйнувати саму систему і зберегти антикорупційні органи, які вже побудовані.

"Ми кажемо, що вони побудовані правильно. Щоб не зруйнувати цю систему, КСУ у своїй рішеннях дає строк парламенту на певний термін і не вводить в дію рішення відразу. Напевно оці огріхи, які є в антикорупційному законодавстві, створилися у післяреволюційний період в силу такої необхідності. Але зараз її немає. Україна не може жити з частково чи повністю неконституційними законами", – заявив Тупицький.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно судді вирішили пояснити народу України, чому ж скасували е-декларації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?