Глава Мінфіну анонсував прибуття до України місії МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Глава Мінфіну анонсував прибуття до України місії МВФ

Глава Мінфіну анонсував прибуття до України місії МВФ
Джерело:  online.ua

За словами глави Мінфіну Сергія Марченко, вже незабаром в Україні розпочне роботу місія МВФ.

Джерело: Bloomberg

Що Україна очікує від МВФ

Марченко нагадав, що у рамках діючої програми МВФ повинен надати Україні 2,2 млрд доларів.

Сподіваємося, що наступна Місія МВФ в Україні розпочне роботу вже найближчим часом. Чинна програма передбачає отримання 2,2 млрд доларів, і для їх отримання ми продовжуємо втілювати структурні реформи, - повідомив глава Мінфіну на своїй сторінці у Facebook.

Марченко підкреслив, що є певний прогрес у рамках виконання вимог поточної програми МВФ.

Між тим, рейтингове агентство Fitch Ratings спрогнозувало, що Україна отримає від Фонду у рамках програми Stand-By 2,3 млрд доларів.

Це повинно відбутись вже у першій половині цього року, незважаючі на те, що влада досить повільно виконує вимоги МВФ.

Марченко також повідомив, що Мінфін розпочав переговори з Казначейством США щодо надання кредитних гарантій в умовах закритого для України ринку позик.

До цього директор департаменту відкритих ринків НБУ Олексій Лупін повідомив, що у цьому місяці Україна втратила доступ до зовнішніх ринків капіталу через геополітичну напругу та зростання рівня відсотків по ставках.

Востаннє США надавали такі гарантії Україні ще у 2016 році.

Надані тоді США гарантії дозволили Україні розмістити єврооблігації під беспрецедентно низькі відсотки.

Міністр підкреслив, що український уряд розраховує на кредит від ЄС у розмірі 1,2 млрд євро, що може бути наданий вже у цьому місяці.

Марченко зауважив, що наразі Україна вже отримала 100 млн доларів у якості підтримки від Канади, та наразі веде переговори з з Німеччиною, Великобританією та іншими партнерами про надання двосторонніх пакетів допомоги.

Ми не самотні, і в цьому році, я сподіваюся, ми зможемо впоратися з усіма можливими ситуаціями, - додав Марченко.

Міністр також зазначив, що незважаючі на складну фінансову та геополітичну ситуацію на тлі загрози російського вторгнення, уряду вдалось збільшити доходи бюджету у січні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?