Глава Міноборони звернувся до всіх українців з важливим оголошенням
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава Міноборони звернувся до всіх українців з важливим оголошенням

Глава Міноборони звернувся до всіх українців з важливим оголошенням
Джерело:  online.ua

Глава Міноборони України Андрій Таран поділився з українцями важливою новиною - він повідомив, що питання з зарплатами військових медиків, які лікують хворих коронавірусом військовослужбовців, врегульовано. Вже з листопада військовослужбовці військово-медичних установ почнуть отримувати грошову премію за лікування хворих на COVID-19, так як до цього не отримували додаткову доплату в розмірі до 300% заробітної плати, як інші медпрацівники країни. Така ситуація виникла через прогалини в нормативній базі, тому премії донарахують бійцям в білих халатах починаючи з червня 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони.

"Щоб усунути цю несправедливість, прийнято рішення виплачувати військовим медикам грошові премії, згідно Дисциплінарного статуту ЗСУ, в тому числі з фонду Міністра оборони України. Дані виплати будуть нараховуватися за період від 2 червня 2020 року. Тобто, всі наші бійці в білих халатах, які знаходяться на передовій боротьби з епідемією, отримають премії ще з червня цього року. Так само вони будуть виплачуватися і надалі, в період дії карантинних заходів, встановлених урядом", - повідомив Таран.

Міністр уточнив, що виплати премій військовим медикам здійснюватимуть за місцем знаходження військовослужбовців на грошовому забезпеченні. Розмір премії буде залежати від кількості відпрацьованих днів і фактичного часу виконання військовослужбовцями завдання по лікуванню хворих на коронавірус.

Як відомо, станом на 24 жовтня в Збройних Силах України COVID-19 хворіє 1317 осіб. За минулу добу зареєстровано 131 новий випадок захворювання коронавірусом серед військовослужбовців. Всього за час пандемії одужали 3608 військових, 14 осіб померли в результаті наслідків, спровокованих коронавірусною інфекцією.

Важливо відзначити, що, за твердженням МОЗ, українські медики вже з вересня отримують доплати до зарплат. Ці виплати для лікарів складають 3560 грн, для середнього медперсоналу - 2500 грн і молодшого медичного персоналу - 1250 грн. У 2021 року влада обіцяє, що заробітні плати лікарям в Україні піднімуть до 23 тисяч гривень, медичним сестрам - до 17-18 тисяч гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні стартував осінній призов в армію, в рамках якого до військових формувань відправлять понад 13,5 тисячі українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?