Глава МОН вимагає терміново перевести школи на дистанційне навчання
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава МОН вимагає терміново перевести школи на дистанційне навчання

Глава МОН вимагає терміново перевести школи на дистанційне навчання
Джерело:  online.ua

Глава Міністрества науки і освіти Сергій Шкарлет 10 жовтня виступив з пропозицією перевести школи на дистанційне навчання. В.о. міністра освіти вимагає у терміновому порядку відправити дітей на онлайн-навчання мінімум на два тижні, щоб не допустити стрімкого поширення коронавіруса і зберегти здоров'я людей. Шкарлет не уточнив, чи має він на увазі перехід на дистанційне навчання тільки шкіл і вишів, та чи пропонує закрити також дошкільні установи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звернення Шкарлета до влади в Телеграм.

"Міносвіти спільно з Міністерством охорони здоров'я постійно моніторять ситуацію з розповсюдження коронавірусної хвороби, в тому числі і в навчальних закладах. Прохання не тільки як керівника Міністерства освіти і науки, а як батька - знайти можливість організувати на наступні два тижні дистанційне навчання для наших дітей", - йдеться в заяві Шкарлета.

В.о. міністра освіти нагадав, що питання організації навчання вирішує влада на місцях. Він вважає, що в такій непростій ситуації центральна і місцева влада повинні діяли спільно і прислухалися до рекомендацій Державної та місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також РНБО.

"Розумію всі виклики, перед якими стоять керівники навчальних закладів, вчителі та батьки. Ці виклики намагається долати весь світ. Найголовніше для нас зараз - не допустити стрімкого поширення коронавируса і зберегти здоров'я людей", - пояснив свою позицію глава МОН.

Нагадаємо, кількість хворих на коронавірус в Україні зростає стрімкими темпами - в суботу, 10 жовтня, зафіксували 5728 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 256 266 осіб, з них 4887 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Вже 112570 українців змогли перемогти коронавірус, 138809 людей продовжують хворіти. За минулу добу встановлені два антирекорди - за кількістю летальних випадків (108 осіб померли) і за кількістю госпіталізацій (990 осіб були госпіталізовані).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні планують посилити карантин- МОЗ вже готує нові обмеження, щоб ефективніше протидіяти COVID-19. Нові рекомендації планують розглянути вже на наступному засіданні уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?