Глава МЗС Британії застерегла Путіна від нападу на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава МЗС Британії застерегла Путіна від нападу на Україну

Глава МЗС Британії застерегла Путіна від нападу на Україну
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс на зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Латвії закликала об'єднатися з метою протистояти дестабілізуючим діям Росії. Зокрема йдеться про нарощування військ РФ біля кордонів України.

Джерело: пресслужба уряду Британії

Зустріч відбулася після розміщення британських в Естонії в рамках колективної оборони НАТО. Головним завданням співпраці МЗС країн Альянсу Трасс вважає об'єднання з метою протистояти дестабілізуючим діям Росії біля кордонів України та жорстокій інструменталізації міграційної кризи з боку Білорусі. Вона констатувала під час зустрічі, що Росія також останнім часом намагалася використати економічні важелі впливу, зокрема енергетичну залежність деяких країн Європи.

Відповідь НАТО на нарощування російських сил як акт стримування

Дипломат констатувала, що вторгнення в Україну було б стратегічною помилкою, і Велика Британія використовуватиме всі дипломатичні та економічні важелі, які є в її розпорядженні, щоб уникнути цього.

Трас спробувала викрити недавні заяви Росії, ніби агресія НАТО виправдовує незаконну анексію Криму, і продовжує займати цю позицію, намагаючись створити хибний привід. Росія лише цього тижня заявила, що відповідь НАТО на нарощування російських сил на кордоні з Україною є актом ворожості, а не стримування.

Ми вже бачили цей сценарій Кремля, коли Росія хибно стверджувала, що її незаконна анексія Криму була відповіддю на агресію НАТО. НАТО – це союз, створений на основі принципу захисту, а не провокації. Будь-яке припущення про те, що НАТО провокує росіян, явно неправильне.

– Ліз Трасс, глава МЗС Великої Британії

Україна та Грузія як ключові партнери НАТО

Глава британського дипломатичного відомства нагадала, що Британія допомагає Україні зміцнити військовий потенціал у тому числі за допомогою операції «Орбітал», у рамках якої підготувала понад 21 тисячу військовослужбовців української армії. І Україна, і Грузія беруть участь у зустрічі цього тижня в Ризі як ключові партнери НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?