Глава МЗС Естонії Рейнсалу назвав умову перемоги України у війні над РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава МЗС Естонії Рейнсалу назвав умову перемоги України у війні над РФ

Глава МЗС Естонії Рейнсалу назвав умову перемоги України у війні над РФ
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу закликав міжнародну спільноту не піддаватися на ядерний шантаж диктатора Володимира Путіна і надати Україні потрібну їй зброю ще до зими. На його переконання, це головна умова перемоги нашої країни у війні.

Джерело:  Spiegel

Що потрібно Україні для перемоги - відповідь глави МЗС Естонії

Я був у Києві кілька тижнів тому. Список необхідного озброєння, який мені там показали українці, не є секретом, - наголосив естонський дипломат.

За його словами, мовиться, до прикладу, про протиповітряну оборону та далекобійну артилерію.

Ми нещодавно побачили, що вони дуже вправно володіють західною зброєю. Навіть з винищувачами потрібно щонайбільше три місяці, щоб їх можна було використовувати. Якби ми ще влітку їх завезли, вони б уже були в роботі, - підкреслив Рейнсалу.

Як вважає глава МЗС Естонії, міжнародна спільнота може зробити більше,щоб допомогти України перемогти РФ.

Якщо уявити, що 23 лютого українські герої вже мали ту зброю, яку мають сьогодні – я впевнений, що це б запобігло наступу росіян. Ми не можемо змінити минуле. Важливіше використати найближчі місяці. Якщо до зими ми більше підтримаємо Україну, вона може виграти війну. Якщо нас стримає ядерний шантаж Путіна, це буде не лише великою психологічною перемогою для нього. Це буде підступний початок кінця нашої незалежності, - підсумував естонський дипломат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?