Глава МЗС Угорщини обурився запрошенню Кулеби на зустріч НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава МЗС Угорщини обурився запрошенню Кулеби на зустріч НАТО

Глава МЗС Угорщини обурився запрошенню Кулеби на зустріч НАТО
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеба на зустріч міністрів країн НАТО у Брюсселі нібито суперечить принципу єдності союзників.

Джерело: Петер Сійярто

Угорщина відреагувала на запрошення Кулеби на раду міністрів НАТО

Запрошення міністра закордонних справ України порушує принцип єдності союзників в межах НАТО, але в дусі конструктивності ми візьмемо участь у зустрічі. Я також дам зрозуміти, що Угорщина підтримає будь-які інтеграційні зусилля України, тільки якщо українці повернуть Закарпатським угорцям права, які вони вже мали до 2015 року, - сказав Сійярто.

Він додав, що Угорщина взяла участь у зустрічі з з надією, що "ніхто не поставить під сумнів правильність спільного рішення про те, що НАТО не є частиною війни, що відбувається в Україні і що треба робити все, щоб запобігти утворення прямого конфлікту НАТО з Росією".

Засідання комісії Україні-НАТО

4 квітня відбулося перше з 2017 року засідання комісії Україна-НАТО на рівні очільників МЗС.

До цього ці засідання блокувала Угорщина.

Глава української дипломатії проведе важливі переговори в контексті підготовки до Вільнюського саміту НАТО в липні. Дмитро Кулеба також детально обговорить кроки задля посилення обороноздатності України, зокрема нове постачання озброєння та виробництво боєприпасів, посилення санкційного тиску на Росію, створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України та гуманітарну допомогу, - повідомив напередодні речник МЗС Дмитро Ніколенко.

Кулеба зустрівся з головним дипломатом ЄС Жозепом Боррелем, очільниками МЗС Великої Британії, Нової Зеландії, Фінляндії, Іспанії, Японії та держсекретарем США.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?