Глава МЗС Угорщини приїхав до Мінська і хоче закликати до миру
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава МЗС Угорщини приїхав до Мінська і хоче закликати до миру

Глава МЗС Угорщини приїхав до Мінська і хоче закликати до миру
Джерело:  online.ua

13 лютого міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто прибув з візитом до Мінська, щоб "просувати ідеї миру в Україні".

Джерело: Петер Сійярто

Сійярто поїхав у Білорусь

Очільник МЗС Угорщини написав, що війна в Україні стає більш жорстокою і внаслідок бойових дій гине все більше людей. За його словами, тепер людські життя треба рятувати, і "це можна зробити тільки з миром".

Сійярто повідомив, що Угорщина очікує, що всі члени міжнародної спільноти будуть діяти для забезпечення негайного миру та уникнення продовження та ескалації війни.

Я також буду представляти цю мирну позицію на сьогоднішніх переговорах у Мінську.
Очевидно, що багато хто атакуватиме мене через візит, але наша позиція зрозуміла: канали зв'язку треба тримати відкритими. Якби ми так не поводилися, я б сьогодні теж не зміг донести послання про заклик до миру.

Стосунки Угорщини та України

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан підтримує стосунки з президентом Росії Володимиром Путіним, неодноразово блокував санкції Європейського Союзу проти РФ.

Також угорський прем’єр наполягає на тому, що на Україну потрібно тиснути, щоб вона домовилася про мирну угоду.

Орбан відмовився дозволити транспортувати західну зброю через територію Угорщини, хоча його країна є частиною НАТО. Також країна відмовляється надавати Україні зброю.

Угорщина не має виходу до моря, тому залежить від дешевої російської нафти та газу, що дозволяє Орбану підтримувати низькі ціни на енергоносії.

Угорщина також надала притулок понад мільйону українських біженців війни та передала Україні гуманітарну допомогу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?