Угорщина заблокувала масштабну допомогу для України — ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Угорщина заблокувала масштабну допомогу для України — ЗМІ

Угорщина заблокувала масштабну допомогу для України — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Команда угорського лідера Віктора Орбана заблокувала виділення Україні сьомого траншу в розмірі 500 мільйонів євро від Європейського фонду миру, який мали намір спрямувати на військову допомогу нашій країні.

Джерело: видання  RMF FM  з посиланням на свого інсайдера у Європейському союзі

Угорщина заблокувала виділення Україні 500 млн євро

Що важливо розуміти, раніше офіційний Будапешт, який сама не надає Україні жодного озброєння, утримувався під час ухвалення рішень про наступні транші допомоги з Європейського фонду миру і не заважав цій підтримці.

За словами анонімного джерела, вето влади Угорщини спровокує дедалі більше обурення серед європейських лідерів, оскільки воно не має жодного обґрунтування, окрім того, що є підіграванням команді російського диктатора Володимира Путіна.

Інсайдер видання також повідомив, що члени Євросоюзу будуть тиснути на Угорщину 23 січня під час зустрічі глав МЗС Європейського Союзу.

Однак у ЄС є і запасний план – його вже задіювали, коли Угорщина блокувала 18 мільярдів євро макрофінансової допомоги Україні на початку грудня 2022 року. Тоді Євросоюз ухвалив рішення, яке дозволило б надавати цю допомогу в обхід Угорщини. Цього було достатньо, щоб Угорщина поступилася, і пакет допомоги врешті-решт був ухвалений 27-ма країнами ЄС, - йдеться в повідомленні.

За словами інсайдера, якщо команда Віктора Орбана не відмовиться від свого вето, офіційний Брюссель також може ухвалити подібне рішення і без Угорщини.

Маленькій проросійській державі, яка має винятки з усіх санкцій, важко диктувати позицію для всього ЄС, - зазначив європейський дипломат, який говорив з журналістами на умовах анонімності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?