Німеччина повністю позбулася залежності від російських енергоносіїв — Лінднер
Категорія
Економіка
Дата публікації

Німеччина повністю позбулася залежності від російських енергоносіїв — Лінднер

Німеччина повністю позбулася залежності від російських енергоносіїв — Лінднер
Джерело:  online.ua

За словами очільника Міністерства фінансів ФРН Крістіана Лінднера, Німеччина нарешті змогла стовідсотково позбутися залежності від російського імпорту енергоносіїв.

Джерело:  BBC

Німеччина більше не залежить від енергоносіїв із Росії

Німецький міністр офіційно підтвердив, що офіційний Берлін зміг повністю диверсифікувати свою енергетичну інфраструктуру після початку повномасштабної війни РФ проти України.

Що важливо розуміти, після вторгнення країна-агресорка перекрила газові крани до Європи, що спровокувало до побоювань відключення електроенергії цієї зими. Однак команді канцлера Олафа Шольца вдалося відшукати нові джерела енергії.

Так, звичайно, Німеччина все ще залежить від імпорту енергоносіїв, але сьогодні не від російського імпорту, а від світових ринків, - пояснив Крістіан Лінднер.

Як уже згадувалося, раніше ФРН імпортувала близько половини газу з країни-агресорки і більше третини нафти.

Шукаючі альтернативні джерела енергії Німеччина знову відкрила вугільні електростанції, скасувала плани щодо закриття 3 атомних електростанцій, що залишилися.

Окрім того, офіційний Берлін наполягає на збільшенні потужностей для зберігання природного газу, імпортованого з інших країн, до прикладу Норвегії та Штатів.

Окрім того, очільник Мінфіну ФРН звернув увагу міжнародної спільноти на швидкість, з якою був побудований новий термінал скрапленого природного газу в Німеччині. Як стверджує Лінднер, це було рекордно швидко, близько восьми місяців. За його словами, інвестиції в інфраструктуру будуть зростати.

Це лише (один - ред.) приклад величезних змін у німецькій політиці... Ми зрозуміли, що після епохи канцлерки Меркель ми повинні підвищувати нашу конкурентоспроможність. Ця епоха була зосереджена на сильних сторонах минулого, а зараз ми розвиваємо сильні сторони майбутнього, - наголосив Крістіан Лінднер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?