Глава НБУ зізнався, чи буде Україна відмовлятися від траншів МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Глава НБУ зізнався, чи буде Україна відмовлятися від траншів МВФ

Глава НБУ зізнався, чи буде Україна відмовлятися від траншів МВФ

Очільник Національного банку України Кирило Шевченко нарешті вирішив відповісти на одне із запитань, які найбільше хвилюють більшість українців. Чиновник звернув увагу на те, що наразі наша країна не планує відмовлятися від кредитних відносин з Міжнародним валютним фондом чи іншими міжнародними фінансовими інституціями. Як відомо, нещодавно глава Мінфіну Сергій Марченко заявляв про ціль повернути МВФ усі борги до 2022 року та нарешті зупинити співпрацю з Фондом. Однак Кирило Шевченко зізнався, що наразі питання відмови від відносин з МВФ не стоїть. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ЕП".

Очільник Нацбанку звернув увагу на те, що під час вибору кредитора "ти обираєш найбільш вигідні для себе умови". Надійність бізнесу, до прикладу, якісне корпоративне управління дозволяє корпорації бути "перебірливою".

"Такий самий принцип відносин з міжнародними кредиторами. Чим краще в Україні управління, державне управління, я вже не кажу, чим краще країна працює, чим кращі в неї показники, тим більше шансів обирати між кредиторами. Тут я скажу, що ми з паном Марченком знаходимось на одній стороні. Ми обидва зацікавлені у тому, щоб і у фіскальному і монетарному напрямку Україна залишалася стабільною країною. Але для того, щоб отримати таку картину, щоб це стало дійсністю, треба ще багато уваги приділити реальному сектору економіки", — підкреслив Кирило Шевченко.

Також журналісти нагадали главі регулятора про закон про банки і банківську діяльність, який є одним із структурних маяків МВФ.

"Він входить до структурних маяків. Ми його вчасно подали до Верховної Ради. Його вніс у тому числі голова комітету пан Гетьманцев, за що ми йому дуже вдячні", — підкреслив Шевченко.

Окрім того, у глави НБУ поцікавилися, чому затримується розгляд цього закону.

"Ви бачили, як працювала Верховна Рада в останні 2,5 місяця. Графік роботи Верховної Ради в останні місяці був особливим через карантинні обмеження. Засідання не були регулярним, тому розгляд затримався", — відповів Кирило Шевченко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв про новий скандал, який сколихнув Нацбанк напередодні прибуття місії МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?