В НБУ заявили про демарш напередодні прибуття місії МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ заявили про демарш напередодні прибуття місії МВФ

В НБУ заявили про демарш напередодні прибуття місії МВФ
Джерело:  online.ua

Національний банк України сколихнув новий резонансний скандал. Так, очільник Ради НБУ Богдан Данилишин вперше публічно відреагував на позови проти Ради Нацбанку та звинуватив заступників голови регулятора у банківській кризі 2014-2018 років та "маніпуляціях з відсотковими ставками". На переконання чиновника, перша заступниця та заступник голови НБУ Катерина Рожкова та Дмитро Сологуб мали час "на пошук конструктивної тональності взаємин з Радою НБУ як зі своїм роботодавцем", однак в результаті просто влаштували демарш. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на допис Данилишина у Facebook.

Як стверджує посадовець, Рожкова та Сологуб зокрема "винні" у втратах ВВП під час масового "очищення" банківського сектору у 2014-2018 роках.

"Все таки - заступник Голови НБУ - найманий клерк, який затверджується Радою з подачі Голови НБУ. І Рада має право як похвалити так і покарати за певні дії. А карати є за що - від "банкопаду" - найбільшої авантюри періоду 2014-2018 років, який разом з спецоперацією по відомому банку забрав майже 38 % втрат ВВП, так маніпуляціями з відсотковими ставками, що суттєво пригальмувало розвиток економіки , починаючи з 2017 року", — написав очільник Ради НБУ.

Окрім того, Богдан Данилишин назвав позови Рожкової та Салогуба "демаршем".

"Думаю, що неспроста позови подані напередодні прибуття до України місії МВФ! Не забули ще аналогічний демарш пана Смолія, коли були зірвані багатомільярдні запозичення за прийнятними відсотками! Пані Рожкова свого часу була задіяна в переговорних процедурах з керівництвом Фонду, і добре знає усі чутливі моменти взаємного спілкування і, схоже, вирішила всі ці «знання» задіяти. Відтак я роблю висновок, що мета отого юридичного демаршу - послабити позиції української сторони у перемовинах з представниками МВФ", — сказано в повідомленні представника НБУ.

На переконання Данилишина, у кожного посадовця можуть бути різні політичні інтереси, однак представники влади повинні бути єдиними, коли йдеться про Україну та її національні інтереси.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Разумков пояснив, чому Зеленський став головним розчаруванням 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?