Глава Пентагону Остін розкрив деталі своїх останніх переговорів з Шойгу
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Пентагону Остін розкрив деталі своїх останніх переговорів з Шойгу

Глава Пентагону Остін розкрив деталі своїх останніх переговорів з Шойгу
Джерело:  online.ua

Як повідомив очільник Пентагону Ллойд Остін, під час телефонних перемовин з російським міністром оборони Сергієм Шойгу він заявив, що РФ зобов’язана керувати своїми військовими літаками безпечно та професійно.

Джерело: "Голос Америки Українською"

Глава Пентагону Остін зізнався, про що говорив з Шойгу

Я щойно провів телефонну розмову з моїм російським колегою міністром Шойгу. Як я неодноразово говорив, важливо, щоб великі держави слугували моделями прозорості та комунікації. І Сполучені Штати продовжать літати та діяти відповідно до міжнародного права, - розповів Ллойд Остін під час брифінгу після чергового засідання у форматі "Рамштайн".

Очільник Міноборони США звернув увагу Шойгу на те, що країна-агресорка зобов’язана керувати своєю військовою авіацією у безпечній та професійній манері.

Ми розглядаємо будь-яку потенційну ескалацію дуже серйозно. Тому я вважаю, що важливо тримати канали комунікації відкритими, - пояснив керівник оборонного відомства США.

На переконання Ллойда Остіна, подібні переговори дадуть можливість уникнути прорахунків у майбутньому.

Варто зазначити, що Міноборони Росії заявило 15 березня про телефонну розмову Шойгу та Остіна без додаткових подробиць.

Що важливо знати про зіткнення російського Су-27 з американським безпілотником

14 березня стало відомо, що винищувач Су-27, який належить Росії, під час перехоплення пошкодив над Чорним морем американський розвідувально-ударний БПЛА MQ-9 Reaper, після чого безпілотник вимушені були затопити.

Офіційна Москва одразу почала брехати, що обидва їхніх літаки "не вступали в контакт" з американським безпілотним літальним апаратом.

Ба більше, поплічник Путіна Микола Патрушев цинічно звинуватив США у тому, що вони "беруть участь у війні".

З приводу безпілотника — американці весь час кажуть, що вони не беруть участь у воєнних діях. Це чергове підтвердження, що вони безпосередньо беруть участь у цих заходах, у війні, — безсоромно бреше секретар Ради безпеки РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?