Глава Пентагону зважився на сміливий крок на тлі президентської гонки в США
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Пентагону зважився на сміливий крок на тлі президентської гонки в США

Глава Пентагону зважився на сміливий крок на тлі президентської гонки в США
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства оборони США Марк Еспер неочікувано для всіх підготував заяву про свою відставку. Доволі часто члени уряду готують недатовані заяви про відставку під час президентської гонки, даючи чинному очільнику Білого дому можливість звільнити їх. Президент повинен оперативно вирішити, чи приймати заяву про відставку. Що важливо розуміти, цей процес, у більшість випадків, стартує після того, як результати виборів стають ясними. Однак анонімні джерела в Пентагоні стверджують, що Марк Еспер підготував свій лист, тому що він один із чиновників, які давно очікували, що їх звільнять після виборів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на NBC News.

"Оскільки його термін повноважень, можливо, добігає кінця, Еспер допомагає членам Конгресу розробити законопроєкт, який позбавить військові бази імен лідерів конфедератів і який може привести до його подальших розбіжностей з президентом Дональдом Трампом", — йдеться в повідомленні.

Згідно з останніми даними, декілька днів тому Еспер надав керівництву Міністерства оборони США письмову основу для перейменування об'єктів і, можливо, навіть кораблів і назв вулиць на базах, названих на честь генералів або лідерів Конфедерації. Саме це рішення може спровокувати новий конфлікт очільника Пентагону з Дональдом Трампом.

Варто звернути увагу на те, що офіційний представник Пентагону Джонатан Хоффман назвав дані NBC News "неточними і такими, що вводить в оману у багатьох відношеннях", атакож почав стверджувати, що Еспер не планує йти у відставку.

Нещодавно стало відомо, що кандидат від Демократичної партії Джо Байден перемагає чинного президента Дональда Трампа у Джорджії, що робить майже певною його перемогу на виборах, оскільки саме Джорджія — один із ключових штатів, де ім’я переможця було складно спрогнозувати до останнього. Протягом майже двох днів у штаті лідирував Трамп, однак ці підрахунки базувалися на голосуванні тих, хто фізично приходив на дільниці.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  відомий історик назвав прізвище нового президента США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?