Глава Польської православної церкви пояснив свій скандальний лист патріарху Кирилу
Категорія
Світ
Дата публікації

Глава Польської православної церкви пояснив свій скандальний лист патріарху Кирилу

Глава Польської православної церкви пояснив свій скандальний лист патріарху Кирилу
Джерело:  online.ua

Очільник Польської автокефальної православної церкви (ПАПЦ) митрополит Сава нарешті вирішив пояснити, навіщо насправді надіслав вітальний лист на адресу глави РПЦ Кирила на тлі повномасштабної війни РФ проти України, а також того, що Кирило усіляко підтримує цю війну та диктатора Володимира Путіна.

Джерело:  звернення  ПАПЦ

Глава Польської православної церкви вибачився за лист патріарху Кирилу

Однозначно заявляю, що моя телеграма була відправлена лише на виконання вимог протоколу, без урахування складної геополітичної ситуації. Перспектива останніх кількох днів та інтерпретація багатьма моїх намірів і слів всупереч моїм намірам показує, що я помилявся і ситуація вимагала більшої обережності. Саме тому я висловлюю жаль, що спричинив такий великий медіа-шум, піддавши спільноту Польської Автокефальної Православної Церкви незаслуженому болю, - мовиться у зверненні митрополита Сави.

Окрім того, він додав, що завжди засуджував й продовжує засуджувати злочинне вторгнення Російської Федерації на територію незалежної України.

Очільник ПАПЦ звернув увагу на те, що свою позицію з цього приводу він озвучив ще у березні 2022 року, звернувшись до Російської Федерації та особисто до патріарха Кирила із закликом зробити все можливе, щоб зупинити загарбницьку війну проти України.

Я неодноразово висловлював своє здивування і збентеження з приводу слів патріарха Кирила про війну в Україні. Я не поділяв і не поділяю цих думок і вважаю, що вони не служать відновленню миру в Україні і негативно впливають на сприйняття православ'я, - додав митрополит Сава.

Як в Україні відреагували на лист глави ПАПЦ до патріарха Кирила

Посол України у Польщі Василь Зварич заявив, що він вважає "соромом і ганьбою" лист глави Польської автокефальної православної церкви (ПАПЦ) Сави до очільника РПЦ Кирила.

Це вже справжній сором і ганьба. Це пишуть вороги Польщі. Неймовірно! Єдине, з чим я згоден, так це з тим, що "сила Божа велика, вона непереможна". І Бог на боці України, яка страждає від російського варварства. З всемогутнім Христом ми подолаємо це пекло!", - наголосив Зварич.

Нагадаємо, що Сава у своєму скандальному листі привітав главу РПЦ Кирила з 14-річчям інтронізації, цинічно заявивши, що події в Україні свідчать про те, що "ворог намагається зруйнувати церковну стабільність".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?