Глава ПЦУ розповів, як будуть працювати церкви на Великдень
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава ПЦУ розповів, як будуть працювати церкви на Великдень

Глава ПЦУ розповів, як будуть працювати церкви на Великдень
Джерело:  online.ua

У 2021 року Великдень випадає на 2 травня і знову буде проходити в умовах карантину. Глава ПЦУ митрополит Епіфаній повідомив, що храми на Великдень будуть відкриті - традиційні богослужіння і освячення пасок будуть проводитися з урахуванням всіх заходів для безпеки віруючих.

Джерело: Радіо Свобода

За словами Епіфанія, на Великдень 2021 всі бажаючі зможуть піти до церкви. Головні умови - дотримання дистанції та використання захисних масок.

"Храми будуть відкриті. І на вулиці, наскільки мені відомо з рішення МОЗ, і є заяви МОЗ про те, що не буде таких жорстких обмежень. Богослужіння будуть відбуватися", - пояснив митрополит.

Як будуть освячувати паски на Великдень 2021

За словами Епіфанія, в 2021 році, як і в минулому, священики будуть освячувати паски на хлібокомбінатах, на заводах і в магазинах.

"Є цілі мережі магазинів, які звертаються до нас. Навіть у Києві ми делегуємо священнослужителів, які протягом цих днів здійснюють освячення пасок і різних страв", - уточнив предстоятель ПЦУ.

Однак, як зазначив Епіфаній, масові богослужнія і обряди освячення пасок будуть проходити відповідно до рекомендацій МОЗ і в різних містах можуть вводитися обмеження в залежності від того, в якій зоні вони знаходяться.

"Рішення про Великодньому богослужіння приймає кожна громада. В залежності від того, в якій зоні знаходиться. Якщо це" червона "зона, то, звичайно, обмеження посилюються. І це нормально, кожен вирішує на місці. А централізовано у нас вже прийняті відповідні рішення про те, як потрібно поводитися в цих складних умовах ", - підкреслив Єпіфаній.

Великдень 2021 - рекомендації МОЗ для храмів і населення

Міністерство охорони здоров'я вже оприлюднило рекомендації для святкування Великодня в умовах карантину. Додаткові обмеження вводиться не будуть, але МОЗ закликало церкви і віруючих дотримуватися заходів безпеки.

Рекомендаціі для храмів на Великдень 2021:

  • заохочувати онлайн-богослужіння для віруючих;

  • збільшити кількість сесій благословень і зменшити їх тривалість;

  • зафіксувати вхідні двері в приміщення храмів у відкритому стані;

  • встановити обмеження на відвідування служби перед благословенням всередині храмів (1 людина на 10 кв. м) і забезпечити дотримання дистанції між парафіянами на вулиці не менше 1,5 м;

  • рекомендувати відвідувати обряд благословення і освячення їжі тільки одній людині від домогосподарства, без сімейних відвідувань.

Рекомендації для населення:

  • літнім людям, людям з хронічними захворюваннями слід утриматися від відвідування храмів, краще освятити святкову корзину на свіжому повітрі біля храму;

  • утриматися від святкових відвідувань родичів і друзів, щоб не наражати один одного на небезпеку;

  • по можливості, відвідати храм на Великдень тільки одному члену сім'ї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?