Глава Twitter продає на аукціоні свій перший твіт. Його ціна вже досягла 2 млн доларів
Категорія
Технології
Дата публікації

Глава Twitter продає на аукціоні свій перший твіт. Його ціна вже досягла 2 млн доларів

Глава Twitter продає на аукціоні свій перший твіт. Його ціна вже досягла 2 млн доларів
Джерело:  online.ua

Засновник соцмережі Twitter Джек Дорсі вирішив продати на аукціоні свій твіт 2006 року, який став першим в історії сервісу. За нього ведуть боротьбу гендиректор компанії Bridge Oracle Хакан Еставі і китайський підприємець Джастін Сан, творець кріптопроєкта Tron (TRX). Пропозиція ціни вже досягла 2 мільйонів доларів. Аукціон на перший твіт Дорсі був запущений ще в грудні минулого року і початкова ціна на лот стартувала з 1 долара, але за останню добу ціна першого в історії твіти досягла $2 млн - таку ставку зробив Джастін Сан, щоб перебити ціну Еставі в 1,5 млн. Про інтригуючий аукціон і мільйонні ставки за твіт 15-річної давності повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку лота на Valuables.

"Just setting up my twttr (" просто налаштовую свій твттр ")", - йдеться в першому твіті Дорсі.

У правилах Valuables уточнюється, що переможець аукціону отримає не сам твіт, а унікальний цифровий сертифікат на нього, підписаний автором. У цьому сертифікаті будуть міститися метадані твіту: дата його публікації, зміст і цифровий підпис кріптокошелька автора. Сам сертифікат являє собою так званий невзаємозамінний токен (NFT). Таким чином, переможець аукціону, по суті, отримає автограф Джека Дорсі в цифровому форматі і в подальшому зможе перепродувати твіт або зберігати його в своїй приватній колекції у вигляді інвестиції.

Як відомо, майданчик Valuables створена спеціально для покупки і продажу твітів. Найдорожчим лотом там на даний момент став твіт Джека Дорсі. На другому місці в топі найдорожчих твітів з величезним відривом знаходиться твіт засновника Tesla Ілона Маска, за який пропонують трохи більше 42 тисяч доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 10-секундне відео з Дональдом Трампом продали за 6,6 млн доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?