Годинник Судного дня зупинили за 100 секунд до апокаліпсису - мережа шокована
Категорія
Світ
Дата публікації

Годинник Судного дня зупинили за 100 секунд до апокаліпсису - мережа шокована

Годинник Судного дня зупинили за 100 секунд до апокаліпсису - мережа шокована
Джерело:  online.ua

Годинник Судного дня, який уже багато років символізує глобальну катастрофу для людства, перевели на 100 секунд до півночі. В такий спосіб члени ради, в яку входять низка лауреатів Нобелівської премії, попереджають міжнародних лідерів про те, що світ перебуває дуже близько до апокаліпсису. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Bulletin of Atomic Scientists".

"До півночі залишилося 100 секунд. Годинник продовжує тікати. Потрібні негайні дії", – попереджають фахівці.

За словами вчених, напруга в галузі міжнародної безпеки зараз вища, ніж у роки холодної війни. Одна з причин такої ситуації – те, що світові лідери дозволили зруйнуватися міжнародній політичній інфраструктурі для протидії їм.

"Політичні конфлікти, пов'язані з ядерними програмами в Ірані і Північній Кореї, залишаються невирішеними і навіть загострюються. Російсько-американське співробітництво в галузі контролю над озброєннями та роззброєння практично відсутні", – відзначають вчені.

Варто зазначити, що в минулому році уряди багатьох країн використовували кібернетичні кампанії дезінформації, підриваючи внутрішні і міжнародні зусилля по зміцненню миру і захисту планети.

Користувачі мережі не приховують, що їх шокувало це рішення, однак зізнаються, що помічають різке погіршення політичної та кліматичної ситуацій у світі.

Як відомо, годинник Судного дня показує символічний час, що відокремлює людство від дня глобальної рукотворної катастрофи (час до півночі). Рішення про переведення стрілок ухвалює рада директорів журналу Bulletin of the Atomic Scientists та залучених експертів, у тому числі 18 лауреатів Нобелівської премії. Нагадаємо, данний годинник створили фахівці з університету Чикаго в 1947 році. У рік запуску стрілки годинника були встановлені на поділці за 7 хвилин до півночі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Всесвітній економічний форум у Давосі неочікувано для всіх заявив,  що кліматичні катастрофи і вимирання видів флори і фауни — це одні із найсерйозніших загроз для світової економіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?