Експерти назвали найбільший ризик для світової економіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерти назвали найбільший ризик для світової економіки

Експерти назвали найбільший ризик для світової економіки
Джерело:  online.ua

Всесвітній економічний форум у Давосі неочікувано для всіх заявив, що кліматичні катастрофи і вимирання видів флори і фауни - це одні із найсерйозніших загроз для світової економіки. Варто зазначити, що перед стартом Давоського форуму був представлений детальний звіт про найбільші ризики для світової економіки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Deutsche Welle".

Очільник форуму, ексміністр закордонних справ Норвегії Борг Бренді, нагадав усім про те, що рівень моря підвищується, а пов'язані зі зміною клімату пожежі займають даделі більші площі.

Окрім того, у звіті також звертається увага на те, що: вперше п'ять найбільших світових ризиків є екологічними, оскільки екстремальні погодні явища і стихійні лиха істотно завдаватимуть збитків майну та інфраструктурі протягом наступних десяти років; висока ймовірність втрати біорізноманіття та руйнування наземних і водних екосистем; нездатність урядів адаптуватися до зміни клімату і антропогенного збитку для навколишнього середовища. У приклад наводять екологічні злочини, розлив нафти і радіоактивне забруднення.

Що важливо, на традиційній щорічній зустрічі в Давосі стартує виконання двох глобальних ініціатив: глобальна освітня програма, що має на меті навчити 1 мільярд людей по всьому світу; висадка по всьому світу 1 мільярда дерев.

Як відомо, Давоський форум пройде з 21 по 24 січня. Очікується, що на нього приїдуть 3000 лідерів з 117 країн. Серед запрошених гостей – американський Дональд Трамп, канцлерка ФРН Ангела Меркель, президент України Володимир Зеленський і екоактівістка Грета Тунберг.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що аналітики авторитетного видання Bloomberg повідомили неймовірну новину. За їх словами, в минулому році курс української гривні до долара підвищився на 19%. Таким чином гривня стала першою в рейтингу валют, які найбільш зросли — цим можна пишатися всім українцям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?