"Голос" пригрозив кільком нардепам виключенням — відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

"Голос" пригрозив кільком нардепам виключенням — відома причина

"Голос" пригрозив кільком нардепам виключенням — відома причина
Джерело:  online.ua

Керівництво політичної сили "Голос" попередило декілька народних обранців про виключення після голосування за законопроєкт №5133, який "наносить суттєву шкоду репутації та політичним інтересам партії". Депутат Ярослав Юрчишин звернув увагу на те, що низка нардепів "Голосу" 16 березня проголосували за направлення до КСУ законопроєкту щодо порядку призначення на посади та звільнення з посад директорів НАБУ та ДБР. За словами політика, він не підтримує законопроєкт, але хоче, щоб його розглянув Конституційний суд на предмет неконституційності, щоб отримати "висновок єдиного органу, який може дати оцінку на конституційність". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "УП".

Варто зазначити, що цей законопроєкт має статус "направлено на висновок КСУ". Керівництво партії вирішило провести перевірку причин цього голосування, а також попередило декілька депутатів про вигнання, якщо вони ще раз "завдадуть шкоди партії". Відомо, що 7 членів політсили одноголосно підтримали це рішення.

"Попри нанесену суттєву шкоду репутації, політичним інтересам "Голосу" внаслідок голосування Соломії Бобровської, Романа Лозинського, Ольги Стефанишиної, Олександри Устінової, Володимира Цабаля, Ярослава Юрчишина "за" прийняття в цілому законопроєкту №5133/ІІ, відмовитися від персональних дисциплінарних санкцій щодо вищевказаних членів партії. У разі повторного вчинення публічних політичних дій, що грубо суперечать політичній позиції… чи завдають суттєвої шкоди репутації партії, політична рада має поставити питання про… виключення таких осіб з партії. Звернутися до Контрольно-ревізійної комісії "Голосу"… здійснити перевірку усіх обставин на предмет виявлення фактів… що можуть мати ознаки чи містити факти політичної корупції", - йдеться в протоколі партії.

Варто звернути увагу на те, що в "Голосі" не повідомили про попередження, проте зазначили, що "партія не ухвалювала жодних рішень щодо виключення будь-кого з партійців". Пізніше також стало відомо, що 23 березня 10 нардепів фракції через ці події готують спільну заяву.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Зеленського вимагає вибачень після погрому на Банковій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?