Команда Зеленського вимагає вибачень після погрому на Банковій
Категорія
Україна
Дата публікації

Команда Зеленського вимагає вибачень після погрому на Банковій

Команда Зеленського вимагає вибачень після погрому на Банковій
Джерело:  online.ua

22 березня перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко виступив з безапеляційною заявою - він почав вимагати, щоб "деякі політичні партії" вибачилися за заворушення біля Офісу президента 20 березня, які вони підтримували. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на інформаційну агенцію  "Інтерфакс-Україна".

"Вважаємо, що деякі політичні партії повинні визнати відповідальність за події на Банковій. Адже через свої ЗМІ вони рекламували протестну кампанію за Сергія Стерненка, і певні депутати запрошували всіх прийти на акцію в суботу... Вони повинні понести, принаймні, моральну і політичну відповідальність за те, що сталося. Вибачитися за безлад, який вони підтримували. Ці особи зробили для російських пропагандистів за один вечір суботи більше, ніж за місяць телеканали Медведчука", - наголосив Олександр Корнієнко.

Окрім того, політик озвучив пропозицію вже цього тижня провести позачергове засідання українського парламенту, де повинні заслухати силовиків і прийняти постанову з оцінкою подій на Банковій. За його словами, партія "Слуга народу" підтримує право громадян на мирний протест, однак політична сила проти вандалізму і наруги над державними символами.

Варто зазначити, що нещодавно на сайті партії Петра Порошенка "Європейська солідарність" була опублікована заява про те, що ця політична сила не входить у число ініціаторів акції на Банковій.

"Нас не було серед ініціаторів акції, але усім зрозуміло, що справа Стерненка стала політичною і тому потребує політичних рішень для розрядки ситуації. Владі слід більше уваги приділяти боротьбі з Путіним, а не шукати на кожній акції візитівку Порошенка", - повідомляє пресслужба партії.

Можливість позачергового засідання Ради прокоментував очільник Верховної Ради Дмитро Разумков. За словами останнього, наразі ніхто з народних обранців не брав підписні листи для збору голосів за скликання такого засідання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського прокоментували чутки про відставку Разумкова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?