Голосування за поправки до Конституції РФ - вже опубліковані перші результати
Категорія
Світ
Дата публікації

Голосування за поправки до Конституції РФ - вже опубліковані перші результати

Голосування за поправки до Конституції РФ - вже опубліковані перші результати
Джерело:  online.ua

Центральна виборча комісія Росії вже встигла оприлюднити перші результати загальноросійського голосування по закону про поправки до Конституції на основі даних, що надходять з регіонів Далекого Сходу, де голосування вже завершене. Варто звернути увагу на те, що станом на 15:15 мск було оброблено 1,19% протоколів дільничних виборчих комісій. За проголосували 72,98%, проти – 25,91%". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК".

Згідно з останніми даними, найбільше протоколів опрацювали в Сахалінській області (27,62%): за поправки свої голоси віддали 74,02% жителів, проти – 24,66%. Не важко здогадатися,що першими процедуру голосування завершили на Камчатці і Чукотці. Там виборчі дільниці закрилися об 11:00 за московським часом, а явка склала 42,5% і 74,11% відповідно.

"До 12:00 мск закрилися дільниці на Сахаліні і в Магаданській області, там показники явки зупинилися на позначці 65% і 52%. Через годину завершилося голосування в Приморському краї (59,27%), ЄАО (69,94%) і Хабаровському краї (41,68%). До 14:00 мск закрилися дільниці в Амурській області (55,99%), Якутії (50,4%) і Забайкальському краї (56,46%). У Бурятії голосування завершилося о 15:00 мск, явка склала 62,91%", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 25 червня в Росії стартувало голосування щодо поправок до Конституції і "обнулення" президентських термінів Володимира Путіна, яке може дозволити президенту РФ керувати країною до 2036 року. Окрім того, серед запропонованих змін є поправка про захист цілісності Росії. У Раді Федерації пояснили, що вона потрібна, щоб зробити неконституційними будь-які законопроекти, пов'язані з поверненням Криму Україні.

25 червня команда Володимира Зеленського наголосила, що Представництво президента в АР Крим напрацьовує стратегію з деокупації та реінтеграції півострова. Пізніше глава МЗС Дмитро Кулеба додав, що жодні зміни конституції Росії не можуть завадити деокупації Криму. Раніше також російські медіа повідомляли, що у Москві скуповують голоси на підтримку поправок до Конституції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник Кремля Володимир Путін осоромився  під час голосування за поправки до Конституції РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?