Голова Amnesty International відреагувала на розслідування із критикою у бік ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Голова Amnesty International відреагувала на розслідування із критикою у бік ЗСУ

Голова Amnesty International відреагувала на розслідування із критикою у бік ЗСУ
Джерело:  online.ua

Керівниця правозахисної міжнародної організації Amnesty International Агнес Калламар заявила, що матеріали розслідування щодо звинувачень у бік ЗСУ у соцмережах були атаковані проросійськими та проукраїнськими тролями та ботами.

Джерело: Twitter-сторінка керівниці Amnesty International

В Amnesty International звинувачують ЗСУ у розміщенні військової техніки в житлових кварталах

За словами Калламар, те, що відбувається, несе в собі ознаки пропаганди та дезінформації, однак це не послабить неупередженість членів організації і не змінить фактів.

Між тим посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс відповіла представникам Amnesty International у відповідь на їхні звинувачення у бік ЗСУ, що протягом півроку розв'язаної Кремлем війни проти України мирним жителям загрожують лише російські ракети, артилерія та військові окупаційної армії.

Заява була зроблена на тлі скандального матеріалу правозахисної організації Amnesty International про те, що українські військові нібито обладнають військові бази в школах і госпіталях, чим ставлять під небезпеку мирне населення.

Єдине, що загрожує українським мирним жителям - російські ракети, зброя і мародерство російських військ. Крапка, - зазначила дипломат.

Посол підкреслила, що якби Росія припинила вторгнення в Україну, то небезпеки для цивільних не було б.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?