Колишнього нардепа засудили до 15 років ув’язнення за вбивство конкурента
Категорія
Україна
Дата публікації

Колишнього нардепа засудили до 15 років ув’язнення за вбивство конкурента

Колишнього нардепа засудили до 15 років ув’язнення за вбивство конкурента
Джерело:  online.ua

Екснардепа Олександра Шепелєва засудили до 15 років ув'язнення за організацію вбивства голови наглядової ради «АвтоКразБанку» Сергія Кириченка у 2003 році.

Джерело: Офіс Генпрокурора

Ексдепутата посадили за вбивство

Колишнього народного депутата України визнано винним та засуджено за вчинення умисного вбивства. Йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна, окрім житла.

Прокурори у суді довели, що народний депутат України V та VI скликань організував умисне вбивство голови наглядової ради «АвтоКразБанку», яке було вчинене за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів.

Таким чином, будучи на той час власником закритого акціонерного товариства, народний обранець усував конкурента у сфері надання банківських послуг.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано.

Крім того, наразі Київським апеляційним судом переглядається вирок Деснянського райсуду м. Києва стосовно цього колишнього народного депутата від 7 серпня 2020 року, яким його було визнано винним у наданні неправомірної вигоди службовій особі та втечу з-під варти та засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна.

Прокуратура не називає імені депутата, проте Шепелєва засудили до 7 років ув’язнення за хабар і втечу з-під варти у 2020 році.

Олександр Шепелєв був народним депутатом V-VI скликань — спочатку від «Блоку Юлії Тимошенко», а потім перейшов до «Партії регіонів».

Його звинувачували в розкраданні коштів «Родовід Банку» та замовленні кількох убивств. Окрім Кириченка, Шепелєв замовив вбивства полковника МВС Романа Єрохіна у 2006-му, а також замаху на вбивство банкіра Сергія Дядечка у 2012 році.

У 2013 році Шепелєв втік до Угорщини, яка екстрадувала його Україні у 2014 році. Того ж року він втік в РФ, яка затримала його, проте Україні не видала. Він вийшов на волю в 2016 році, а в 2018 його затримали в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?