Голова МВФ неочікувано подала заяву про звільнення – відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

Голова МВФ неочікувано подала заяву про звільнення – відома причина

Голова МВФ неочікувано подала заяву про звільнення – відома причина
Джерело:  online.ua

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард оголосила про свою відставку. Своє рішення вона повідомила вчора за кілька годин до початку голосування за призначення її на нову посаду глави Європейського центробанку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Лагард уточнила, що припинить виконувати обов’язки керівника МВФ 12 вересня. До цього часу правління МВФ повинно підібрати кандидатуру наступника на місце директора-розпорядника цієї фінансової установи.

«Тепер, коли процес мого висунення на пост президента ЄЦБ прояснився, і з урахуванням необхідного фонду часу, я прийняла це рішення», - заявила Лагард.

63-річна Лагард раніше займала посади міністра торгівлі і потім міністра фінансів Франції. На чолі МВФ вона опинилась у 2011 році, замінивши попередника – теж француза Домініка Стросс-Кана. Він був звільнений з посади глави МВФ зі скандалом через звинувачення у сексуальних домаганнях.

Якщо Крістін Лагард буде призначена главою ЄЦБ, вона стане першою жінкою на цій посаді в історії Європейського центрального банку.

Нагадаємо, що МВФ має «лише одне принципове питання» перед тим, як надати гроші Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?