МВФ має «лише одне принципове питання» перед тим, як надати гроші Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ має «лише одне принципове питання» перед тим, як надати гроші Україні

МВФ має «лише одне принципове питання» перед тим, як надати гроші Україні
Джерело:  online.ua

Єдиним принциповим питанням у переговорах України з Міжнародним валютним фондом залишається відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення. Про це повідомив заступник глави НБУ Дмитро Сологуб на своїй Facebook-сторінці, інформує ONLINE.UA.

«Ситуація в переговорах з Міжнародним валютним фондом досить позитивна, і єдиним принциповим питанням є відновлення відповідальності за незаконне збагачення. Щодо решти – великих проблем ми не бачимо», – пише Сологуб.

У червневому звіту Нацбанку стверджується про доцільність ініціювання нової довгострокової програми співпраці з МВФ ще до завершення поточної програми.

У Національному банку не очікують, що нова програма, в разі її ухвалення, буде в таких же великих обсягах, як у 2015 році, коли МВФ схвалив виділення Україні протягом 4-х років 17,5 млрд доларів.

Як відомо, кілька тижнів тому в Україні перебувала місія МВФ. Вона прибула в Київ з метою оцінки виконання умов для надання чергового траншу кредиту на 1,3 млрд доларів в рамках діючої програми stand-by та вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, яке в лютому було скасовано рішенням Конституційного суду України.

За підсумками місії МВФ заявили, що фонд відновить переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів до Верховної Ради і формування нового Кабінету міністрів. Однак на відновлення фінансування можна буде розраховувати лише за умови, що націоналізація Приватбанку не буде скасована рішенням Апеляційного суду.

Нагадаємо, що лише тиждень тому Приватбанк перерахував державі величезну суму в якості дивідендів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?