Приватбанк перерахував державі величезну суму: відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

Приватбанк перерахував державі величезну суму: відома причина

Приватбанк перерахував державі величезну суму: відома причина
Джерело:  online.ua

Найбільший роздрібний банк країни – Приватбанк перерахував в державний бюджет 4,5 млрд гривень. Ще 7 мільярдів буде перераховано в найближчі тижні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Приватбанку.

Відомо, що за останній рік ця фінансова установа отримала рекордний прибуток – 12,8 млрд гривень. Оскільки Приватбанк перебуває у власності держави, його Наглядовою радою було вирішено 90% прибутку направити на виплату дивідендів. Це перша виплата дивідендів на користь держави після націоналізації Приватбанку.

За даними НБУ, чисті активи банку на початок 2019 року становили 278 млрд гривень, зобов’язання – 246,5 млрд гривень, капітал – 31,5 млрд гривень.

У квітні цього року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету Міністрів України щодо неправомірності націоналізації Приватбанку. Оскільки на це рішення була подана апеляція, воно ще не вступило в силу. Очікується, що в найближчі місяці Апеляційний суд ухвалить остаточне рішення по цій справі.

Багато експертів переконані, що Приватбанк в будь-якому випадку залишиться у власності держави, оскільки він просто не зможе функціонувати в разі вилучення з активів 156 млрд гривень, наданих НБУ. Однак колишні власники цієї фінансової установи можуть запропонувати Нацбанку мирову угоду, за якою вони отримають повний чи частковий контроль за менеджментом Приватбанку.

Нагадаємо, що в уряді нещодавно підрахували, де в Україні найбільше витрачають на шкільну освіту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?