В уряді підрахували, де в Україні найбільше витрачають на шкільну освіту
Категорія
Економіка
Дата публікації

В уряді підрахували, де в Україні найбільше витрачають на шкільну освіту

В уряді підрахували, де в Україні найбільше витрачають на шкільну освіту
Джерело:  online.ua

Спеціалісти Міністерства фінансів України повідомили суму, яку держава витрачає на підготовку одного учня середньої школи протягом навчального року. За підрахунками урядових фінансистів, це 21,3 тисячі гривень, інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Мінфіну.

Згідно методики розрахунку, були проаналізовані дані про кількість шкіл в Україні (за винятком тимчасово окупованих територій на Донбасі та в Криму). Виявилось, що протягом останнього року в країні діяло 14,7 тисячі шкіл, в яких навчалося 3,9 мільйони учнів та працювало 425 тисяч вчителів. Загальні видатки на фінансування цих навчальних закладів у 2018 році становили 82,8 млрд гривень.

Також було підраховано, що навчання одного середньостатистичного шкільного класу протягом року обходиться державі у 416,4 тисячі гривень. Усього таких класів в школах України 198840.

У Міністерстві фінансів створили  інтерактивну мапу, на якій зображено, у яких регіонах Україні найбільше витрачається на фінансування середньої освіти із розрахунку на одного учня. Виявилось, що «найдорожча» освіта у Кіровоградській області, де один учень обходиться державі у 24685 грн щороку.

Найнижчі видатки на навчання учнів в Одеській області. Там один учень «коштує» державному бюджету у 18574 грн на рік.

Як не дивно, Київ за видатками на освіту середньостатистичного учня не випереджає інші регіони України. Навчання одного учня у столиці обходиться в 21598 грн.

Нагадаємо, що в Україні незабаром суттєво збільшать штрафи водіям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?