В Україні суттєво збільшать штрафи водіям: подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні суттєво збільшать штрафи водіям: подробиці

В Україні суттєво збільшать штрафи водіям: подробиці
Джерело:  online.ua

Верховна Рада проголосувала в першому читанні за збільшення штрафів водіїв громадського транспорту у випадку відмови в пільговому проїзді учасникам бойових дій. Законопроект №10004 підтримав 231 народний депутат, повідомляє ONLINE.UA.

Згідно з документом, штраф для водіїв автотранспортних засобів за відмову в перевезенні пільговиків може бути збільшено з 8 до 150 неоподатковуваних мінімумів (з 136 грн до 2550 грн).

Як зазначається в пояснювальній записці, необхідність прийняття такого закону обумовлена систематичним порушенням правил пільгового перевезення водіями автотранспортних засобів. Штраф стосується водіїв, які задіяні в регулярних пасажирських перевезеннях.

«Особливого резонансу набувають окремі факти відмови в пільговому перевезенні учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни. При цьому водії транспортних засобів паплюжать честь і гідність таких осіб, провокуючи соціальний конфлікт», – йдеться в тексті пояснювальній записці до законопроекту.

За інформацією Державної служби в справах ветеранів війни та учасників АТО, станом на 1 жовтня 2018 року статус УБД мали приблизно 346,3 тис. громадян. Більша частина з них (234 тисячі чоловік) є військовослужбовцями Міноборони України. Приблизно 32 тисячі учасників бойових дій відносяться до системи МВС, ще 32 тисячі – до Нацгвардії, 10 тисяч – до СБУ.

Нагадаємо, що політичний експерт спрогнозував оновлення складу майбутнього парламенту на 70%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?