Голова МЗС Франції зробив важливу заяву про зняття санкцій з Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Голова МЗС Франції зробив важливу заяву про зняття санкцій з Росії

Голова МЗС Франції зробив важливу заяву про зняття санкцій з Росії

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан повідомив, що знімати санкції з Росії поки зарано – це стане можливим, якщо буде досягнуто прогресу у виконанні Мінських угод.

Про це голова дипломатичного відомства заявив на вчорашньому ефірі телекомпаній Europe 1/CNEWS/Les Echos, передає ONLINE.UA з посиланням на « Радіо Свобода ».

Коментуючи мету свого майбутнього візиту до Москви, який почнеться сьогодні, 9 вересня, Ле Дріан припустив, що з Росією можна вести переговори щодо зближення позицій у боротьбі з тероризмом, співпраці у космічній галузі та розвитку громадянського суспільства. Керівник французької дипломатії заявив, що сподівається «закласти основи довіри» між Парижем та Москвою.

За словами голови МЗС Франції, на переговорах у російській столиці будуть порушені проблеми, пов’язані з Україною, Сирією, Лівією та Іраном. Візит до Москви планується разом з міністром оборони Франції.

Жан-Ів Ле Дріан високо оцінив результати нещодавнього обміну полоненими між Росією та Україною, наголосивши на конструктивній позиції українського лідера Володимира Зеленського.

Нагадаємо, що нещодавно президент Франції Еммануель Макрон жорстко висварив президента Бразилії через образу своєї дружини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?