Голова МЗС Німеччини виступає за миротворчу місію НАТО в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Голова МЗС Німеччини виступає за миротворчу місію НАТО в Україні

Голова МЗС Німеччини виступає за миротворчу місію НАТО в Україні
Джерело:  online.ua

Керівник МЗС Німеччини Анналена Бербок висловила шкодування з приводу неможливості війського втручання колективного Заходу, зокрема, НАТО, у конфлікт в Україні заради захисту мирного населення.

Джерело:   Spiegel

Анналена Бербок виступає за миротворчу місію НАТО в Україні

Я б хотіла, наприклад, пообіцяти, що ми гарантуємо гуманітарні коридори зі спірних районів України. Але ми не можемо цього забезпечити. Така обіцянка має бути підкріплена військовим шляхом, - зазначає керівник МЗС Німеччини.

За її словами, саме тому мали чітко пояснити про відсутність планів закривати небо над Україною.

Хороша зовнішня політика також означає збереження холодної голови, навіть коли ваше серце палає. Доводиться миритися з тим, що ти нічого не можеш зробити - така часом жорстокість зовнішньої політики, - заявила Бербок.

Бербок назвала одним з "найгірших моментів" своєї роботи на посаді глави МЗС момент, коли вона побачила фотографії розстріляних дітей під час свого візиту в Україну.

Це говорить про те, що з цим Путіним зараз неможливо вести переговори. Він прагне до винищення. Навіть дітей, - наголосила Бербок.

Між тим, за словами представника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, отримання українськими військовими норвезької мобільної батареї зенітних ракет ППО середньої дальності NASAMS дозволить посилити захист повітряного простору.

За його словами, існує черга на закупівлю цих комплексів і оскільки не було заявки України, багато комплексів Україна не може отримати. Водночас, позитивне рішення США, які виробляють ракети для цієї системи, та норвезького виробника, дає "зелене світло" для України.

Гнат нагадав, що робота Повітряних сил в умовах війни має свою специфіку, адже потрібно постійно переміщатися, щоб уникати ракетного обстрілу.

Повітряні сили працюють в умовах війни з новими підходами та в умовах, коли потрібно постійно переміщатися, постійно уникати ракетних атак ворога. Розвідка ворога працює. У таких умовах сьогодні працює українська ППО. Ефективно? Безумовно, ефективно, - підкреслив представник Повітряних сил ЗСУ.

Фото - facebook.com/kpszsu

Ігнат наголосив, що Україна не може існувати без прикриття з повітря. Він підкреслив, що в першу чергу необхідно захистити українців від ракетних атак, оскільки передача винищувачів, літаків це не швидкий процес, хоча їх "дадуть ось-ось, можливо пізніше".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?