Голова ОБСЄ запланувала візит на Донбас у зону бойових дій
Категорія
Політика
Дата публікації

Голова ОБСЄ запланувала візит на Донбас у зону бойових дій

Голова ОБСЄ запланувала візит на Донбас у зону бойових дій
Джерело:  online.ua

Міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде, яка очолює ОБСЄ, відвідає Україну. У порядок денний візиту дипломатки внесли відвідування зони бойових дій на Донбасі, де триває Операція Об'єднаних сил. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані Міністерства закордонних справ України.

За оприлюдненими деталями, візит буде дводенним — з 19 до 20 січня. Це перша закордонна поїздка нової голови ОБСЄ, тож у КИєві відзначили це як пріоритетний напрямок для структури.

Передбачається, що першим чином Лінде зустрінеться з українським колегою Дмитром Кулебою.

"Діюча Голова ОБСЄ і міністр закордонних справ України обговорять низку тем, серед яких безпекова ситуація на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму, зусилля з мирного врегулювання російсько-українського конфлікту, підтримка діяльності ОБСЄ", - додали в МЗС,

Відомо, що діалог між міністрами торкатиметься розвитку двосторонніх відносин між Україною та Швецією, а також торгівлі та співпраці на рівні міжнародних організацій.

"Діюча Голова ОБСЄ також відвідає разом з міністром закордонних справ України зону проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі, де особисто ознайомиться з діяльністю Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та наслідками збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави", - резюмували у міністерстві.

Нагадаємо, Анн Лінде вже не перша посадовиця міжнародного рівня, яка відвідає зону ООС. Раніше там побували представники Євросоюзу.

Як повідомляв ONLINE.UA, 15 січня відбулися термінові телефонні перемовини глави держави Володимира Зеленського з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. За словами президента України, йому вдалося скоординувати зусилля з офіційним Берліном задля встановлення миру на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?