Зеленський та Меркель провели екстрені переговори щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський та Меркель провели екстрені переговори щодо Донбасу

Зеленський та Меркель провели екстрені переговори щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

15 січн відбулися термінові телефонні перемовини глави держави Володимира Зеленського з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. За словами президента України, йому вдалося скоординувати зусилля з офіційним Берліном задля встановлення миру на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter українського лідера.

"Продовжуємо координувати наші зусилля задля встановлення миру на Донбасі", — йдеться в заяві Володимира Зеленського.

Окрім того, глава держави наголосив, що "радий поспілкуватися з Ангелою Меркель" і побажав "міцного здоров’я кожному громадянину Німеччини в часи пандемії COVID-19".

"Німеччина завжди залишається для України надійним другом і партнером", — підкреслив український президент.

Після цього посол України в Німеччині Андрій Мельник повідомив, що це вже 14 за рахунком перемовини лідерів двох держав. За словами українського дипломата, це "чергове свідчення безпрецедентної інтенсивності українсько-німецького політичного діалогу на вищому рівні".

Варто також нагадати про те, що 12 січня у Берліні відбулися нормандські перемовини на рівні радників, на яких офіційний Київ представляв очільник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Під час консультацій, які тривали понад шість годин, радники лідерів "нормандської четвірки" обговорили стан виконання домовленостей, досягнутих очільниками Німеччини, Франції, України та Росії під час саміту в Парижі у грудні 2019 року. Зокрема, сторони торкнулися всіх питань порядку денного – від безпекових до гуманітарних. Дискусія мала непростий, але конструктивний характер", — заявили в ОП.

Вказано, що офіційний Київ акцентував увагу на безпекових питаннях і на необхідності посилення безпекової складової домовленостей. Під час зустрічі була присутня також спецпредставниця голови ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з урегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі Хайді Грау.

"Наразі оголошено перерву, продовження зустрічі на рівні політичних радників – у п'ятницю, 22 січня", — наголосили в команді Зеленського.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Джо Байдену запропонували запросити Володимира Зеленського до Білого дому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?