Голова Pfizer зробив новий прогноз стосовно пандемії COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Голова Pfizer зробив новий прогноз стосовно пандемії COVID-19

Голова Pfizer зробив новий прогноз стосовно пандемії COVID-19
Джерело:  online.ua

На думку керівника фармацевтичної компанії Pfizer Альберта Бурли, людству ще щонайменше декілька років доведеться жити в умовах поширення коронавірусної інфекції.

Джерело: BFM TV

Людству не варто очікувати на скоре завершення пандемії COVID-19 

Проте гендиректор Pfizer повідомив, що у подальшому поширення коронавірусної інфекції не буде таким масштабним, а кількість хворих буде поступово постійно зменшуватись, що дозволить відминити багато з діючих зараз карантинних обмежень.

Однак вірус щонайменше ще декілька років буде циркулювати світом і з цим нічого не можна вдіяти.

Голова Pfizer також повідомив, що його компанія робить все можливе для розробки універсальної вакцини від будь-якого штаму коронавірусної інфекції.

Наслідки коронавірусної хвороби

За даними австралійських науковців, після перенесеного COVID-19 імунна система залишається аномально активною на протязі щонайменше 8 місяців і на це не впливають важкість протікання хвороби, чи наявність, або відсутність симптомів.

Результати дослідження були опубліковані в Nature Immunology.

Науковці протягом 8 місяців спостерігали за станом та поведінкою білків імунної системи у різних зразках крові, взятої у людей, що перехворіли COVID-19.

Фото - Flickr.com

Зокрема, вчені намагались дізнатись, які саме реакції виникають в імунній системі через декілька місяців після перенесенного COVID-19.

У дослідженні прийняли участь 147 людей, які інфікувались коронавірусом у 2020 та перенесли хворобу із різним ступенем тяжкості.

З них не менше 20% повідомили, що мали ознаки тривалого захворювання на COVID-19.

При цьому ніхто з учасників дослідження не робив щеплення від коронавірусної інфекції.

За отриманими результатами дослідники змогли зафіксувати зміни одразу у 6 специфічних біомаркерах.

Протягом перших 4 місяців після інфікування їх рівень був однаковим у всіх учасників дослідження.

І тільки через тривалий час він почав знижуватись у тих, хто переніс хворобу у легкій формій.

При цьому два види імунних клітин, які називаються інтерферонами протягом 8 місяців залишалися на дуже високому рівні у тих, хто зіткнувся з тривалим перебігом COVID-19.

Найбільш яскраві зміни можна було розглянути в інтерферонах 1 та 3 типів. Вони здебільшого виникають у результаті відповіді наявність вірусу в організмі людини і зникають повністю після остаточного одужання

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?