Голова СБУ заявив про запобігання спроби замаху військових РФ на керівника ГУР Буданова і міністра оборони Резнікова
Категорія
Україна
Дата публікації

Голова СБУ заявив про запобігання спроби замаху військових РФ на керівника ГУР Буданова і міністра оборони Резнікова

Голова СБУ заявив про запобігання спроби замаху військових РФ на керівника ГУР Буданова і міністра оборони Резнікова
Джерело:  online.ua

Голова СБУ Василь Малюк заявив про запобігання спробі військових армії РФ вчинити замах на керівника Головного управління військової розвідки Міноборони Кирила Буданова та міністра оборони Олексія Резнікова.

Джерело: інтерв'ю Малюка Наталії Мосейчук для телеканалу "1+1"

Що відомо про спробу замаху окупантів на Буданова та Резнікова 

Малюк зазначив, що особисто він також є постійною мішенню для ворожих спроб замаху.

Вони постійно над цим працюють. Ми не будемо все розповідати, оскільки вони також вчаться на своїй ганебній практиці. Працюють вони не лише по мені, а по багатьох високопосадовцях в нашій країні. Відносно нещодавно було готування замаху на мого побратима Кирила Буданова і міністра оборони Резнікова, - підкреслив керівник СБУ.

Малюк зазначив, що окупанти відправляють в Україну виконавців скоєння замахів, а до цього росіяни ставили "перевірочне завдання" наявній ворожій агентурі в країні щодо ліквідації одного військовослужбовця.

Був зроблений контроль за вчинення злочину, імітація. Фотовідгуки їм надіслали за це вже розрахувалися. Потім зрозуміли, що можуть працювати і відправили виконавця для великої справи. Для початку вони сплачували 100 тисяч доларів, щоб це все розпочати, а вже під час цього ми їх затримали. Заїжджав він через третю країну. Таких історій не одна, їх до 10, - наголосив керівник СБУ.

Між тим аналітики з Telegram-каналу ASTRA повідомили, що цілий батальйон розвідки армії РФ, дислокований на території анексованого Криму, відмовився приймати участь у бойових діях проти України.

Про цей інцидент розповіли родичі військовослужбовців та показали наказ командира частини про сувору догану командиру батальйону, службовці якого відмовилися воювати. За даними родичів, йдеться про розвідбатальйон 127 розвідувальної бригади в/ч 67606 (Крим).

При цьому, незважаючи на відмову солдатів, батальйон досі перебуває на території України.

Відмовилися, бо дуже великі втрати. Вони не хочуть даремно вмирати, - пояснив родич одного з російських військових.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?