Головне за ніч: контрнаступ ЗСУ та потужні удари по позиціях армії РФ на Луганщині та Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: контрнаступ ЗСУ та потужні удари по позиціях армії РФ на Луганщині та Херсонщині

Головне за ніч: контрнаступ ЗСУ та потужні удари по позиціях армії РФ на Луганщині та Херсонщині
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом доби українські військові влучними ударами артилерії знищили склад боєприпасів армії РФ в населеному пункті Новоіванівка на Луганщині та щонайменше 10 кадирівських найманців. 

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Українські військові успішно продовжують контрнаступ на сході та півдні України

В Генштабі зазначили, що у Сватовому на Луганщині також ліквідовано до 10 російських загарбників та 5 вантажівок із боєкомплектом.

У Росії здійснюється пошук додаткових джерел поповнення бойових втрат. Триває робота зі звільненими через поранення військовослужбовцями.

Їм пропонують пройти перенавчання на облікові спеціальності, пов'язані з меншим обсягом фізичного навантаження.

За минулі дні підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Іванград, Бахмут, Бахмутське, Соледар, Курдюмівка, Красногорівка, Новомихайлівка, Невельське та Тернова.

Протягом минулої доби противник наніс 5 ракетних та до 30 авіаційних ударів, здійснивши понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Вражених ударів зазнали райони понад 40 населених пунктів. Серед них – місто Дніпро та область, Приколотне на Харківщині та Велика Олександрівка Херсонської області.

На півночі України не має ознак підготовки білоруських та російських військ до переходу у наступ.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку - з мінометів та ствольної артилерії, у районах населених пунктів Стариково, Середина-Буда, Басівка, Миколаївка, Рижівка. Також залучивши ударні БПЛА;

  • на Слобожанському напрямку - з використанням мінометів, ствольної та реактивної артилерії, у районах населених пунктів Вільхуватка, Бударки, Шевченківського, Стрілеча та Дворічна;

  • на Куп'янському та Лиманському напрямках - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, у районах населених пунктів Берестове, Першотравневе, Невське, Білогорівка, Сергіївка та Спірне;

  • на Бахмутському напрямку - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, у районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Соледар, Іванград, Кліщіївка, Курдюмівка, Майорськ та Одрадівка;

  • на Авдіївському напрямку - з танків та артилерії різних типів, у районах населених пунктів Новомихайлівка, Первомайське, Авдіївка, Красногорівка, Невельське та Новокалинове.

  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках здійснили обстріл позицій Сил оборони та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Времівка, Вугледар, Залізничне, Новопіль та Полтавка.

  • На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 15 населених пунктів упродовж лінії зіткнення. Для ведення повітряної розвідки ворог здійснив до 20 вильотів БПЛА різних типів.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби нанесла 21 удар. Підтверджено ураження 17 районів зосередження озброєння та військової техніки, 2 опорних пунктів, а також 2 позицій зенітних ракетних комплексів противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили 5 ворожих БПЛА

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, радіолокаційну станцію та інші важливі військові об'єкти окупантів.

Що відомо про ситуацію на півдні України

Представники Оперативного командування "Південь" повідомили, що у другій половині дня 25 жовтня російська окупаційна армія атакувала позиції українських військових на Херсонщині з неба.

У відповідь авіацією ЗСУ тричі завдано удару по районах зосередження живої сили, озброєння та техніки. А у другій половині окупанти за підтримки бойових машин піхоти, намагаючись покращити свої позиції, зробили спроби прориву наших позицій. Двічі був стрілецький бій. Напади відбиті, одна БМП знищена, супротивник відступив із втратами, - зазначили в ОК "Південь".

Двічі за бойовий день було обстріляно мирні населені пункти. Трифонівка - з танка, внаслідок атаки пошкоджено будинки, поранено мирного жителя. Вищетарасівка опинилася під вогнем реактивних систем залпового вогню. Втрати уточнюються.

Ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ виконано 217 вогневих завдань.

Втрати ворога

  • 26 загарбників;

  • 4 міномети;

  • зенітно-ракетний комплекс "ТОР";

  • 6 одиниць автобронетехніки;

  • склад із боєприпасами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?