Частина представників Демократичної партії вимагає від Байдена розпочати переговори з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Частина представників Демократичної партії вимагає від Байдена розпочати переговори з РФ

Частина представників Демократичної партії вимагає від Байдена розпочати переговори з РФ
Джерело:  online.ua

Не менше 30 конгресменів лівого крила Демократичної партії США почали вимагати від президента Джо Байдена зміни позиції та стратегії щодо розв'язаної Кремлем війни проти України та проведення переговорів.

Джерело:   The Washington Post

Група демократів вимагає від Байдена переговорів з РФ стосовно війни в Україні 

У матеріалі видання зазначається, що конгресмени-демократи надіслали Байдену лист із закликом поєднувати безпрецедентну економічну і військову підтримку, яку США надають Україні, з "попереджувальним дипломатичним поштовхом", подвоївши зусилля з пошуку умов для припинення вогню.

Зокрема, стурбованість представників Демократичної партії викликає відстутність регулярного діалогу з представниками Кремля для можливості припинення війни в Україні.

Ліберальні демократи зазначають, що катастрофічні наслідки війни все більше відчуваються далеко за межами України, в тому числі у вигляді зростання цін на продукти харчування і газ у США і стрибків цін на пшеницю, добрива і пальне. Також вони згадали про небезпеку ядерного удару з боку Москви.

Представник Білого дому Джон Кірбі, відповідаючи на лист законодавців, сказав, що адміністрація "цінує їхню дуже вдумливу заклопотаність", але повторив, що українці повинні відігравати ключову роль в будь-яких дипломатичних ініціативах.

Між тим очільниця Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі наголосила, що США засуджують дії Кремля у розв'язаній війні проти України.

8 місяців минуло з початку повномасштабного вторгнення Росії до України, тривають порушення прав людини і воєнні злочини. Путін запустив кампанію терору. Ми бачимо удари по цивільних об'єктах, по містах, які покликані залякати український народ. Путін намагається знищити енергетичні об'єкти України, позбавивши населення енергопостачання та води. Використовує зґвалтування та викрадання, викрадання дітей, як зброю війни. Це виходить за межі ведення війни і звичаїв війни. Путін проводить ескалацію війни, яку він розпочав, яку він програє, - зазначила Пелосі.

Конгресмен також пообіцяла і надалі потужну підтримку України з боку США.

Ми всі пообіцяли підтримувати Україну та український народ, ми визнаємо його сміливість в Криму та в інших місцях, які Путін спробував анексувати. Ми будемо надавати підтримку до перемоги, - зазначила Пелосі.

За її словами, із наближенням зими ситуація в Україні буде загострюватись. Тому Конгрес ініціює найближчим часом нові виплати у рамках допомоги у розмірі 50 мільярдів доларів на гуманітарну підтримку українців, оскільки "на кону сама демократія".

Ми будемо надавати підтримку до перемоги. Ми бачили 12 жовтня як 143 країни ООН виступили єдиним фронтом проти анексії територій України. Підтримка буде тривати, хоча ми знаємо, що з наближенням зими ситуація в України може загострюватися. Ми можемо виступити зараз з меседжем підтримки з боку США на користь України, - пообіцяла Пелосі.

Очільниця Палати представників зазначила, що Конгрес вже схвалив віділення гуманітарної допомоги Україні у розмірі 60 млрд доларів.

Це ключовий пріоритет - забезпечити, щоб США реагували на конкретні потреби та запити України, надавати додаткові системи зброї в тому числі РСЗВ і я хочу подякувати нашому Міністерству оборони, яке провело збори, щоб ми могли спільно обговорити, як нам забезпечити найкращу підтримку України, - зазначила Пелосі.

Вона додала, що Конгрес працює, щоб притягнути Росію до відповідальності, накладаючи сильні санкції проти її енергетичної системи і припиняючи нормальні торговельні стосунки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?