США можуть надати Україні найсучасніші ППО
Категорія
Україна
Дата публікації

США можуть надати Україні найсучасніші ППО

США можуть надати Україні найсучасніші ППО
Джерело:  online.ua

США розглядають питання про передачу Україні новітніх ЗРК Hawk для захисту від повітряних атак дронів-камікадзе та крилатих ракет армії РФ.

Джерело:   Reuters

Що відомо про можливість отримати від США ЗРК Hawk

У матеріалі видання зазначається, що наразі Вашингтон розглядає питання передачі Україні ЗРК Hawk.

США розглядають можливість відправлення ППО Hawk зі складів в Україну, щоб допомогти їй захиститися від атак російських безпілотників та крилатих ракет, - повідомив один із співрозмовників видання.

Яку кількість систем ППО та ракет до них планується поставити, не повідомляється.

Зенітно-ракетний комплекс є попередником системи протиракетної оборони Patriot. Спочатку комплекс розроблявся для знищення літаків, пізніше був доопрацьований для перехоплення ракет у польоті. На озброєння було прийнято 1960 року. Сам комплекс оцінюється в 15 млн доларів, а ракети до нього - по 250 тисяч доларів за одну одиницю.

Зі свого боку представники військової розвідки Міноборони Великої Британії підтвердили, що російська армія не змогла досягти переваги над Україною у повітряному просторі.

Зокрема, українські ПЗРК продовжують збивати велику кількість вертольотів російської армії, які та використовує для підтримки наступу власних піхотних підрозділів.

При цьому в кремлівських загарбників закінчуються артилерійські боєприпаси.

Зазначається, що з моменту вторгнення в Україну було підтверджено не менше 23 втрат російських ударних гелікоптерів Ка-52 HOKUM.

Це становить понад 25% парку ВПС Росії, що складається з 90 гелікоптерів Ка-52, і майже половину загальних втрат гелікоптерів Росії в Україні.

Так, найбільше ударних вертольотів російська армія втратила через використання українськими військовими ПЗРК.

При цьому Росії, як і раніше, не вдається підтримувати достатню перевагу в повітрі, щоб надійно здійснювати ефективну безпосередню авіаційну підтримку літаками поблизу лінії фронту, а її артилерійські боєприпаси закінчуються.

Російське командування, ймовірно, все частіше вдається до ризикованих вильотів ударних вертольотів як одного з небагатьох доступних варіантів надання безпосередньої підтримки військам у бою, - зазначають представники Міноборони Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?