Штайнмаєр відвідав Чернігівщину та звернувся до українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Штайнмаєр відвідав Чернігівщину та звернувся до українців

Штайнмаєр відвідав Чернігівщину та звернувся до українців
Джерело:  online.ua

В Україну із офіційним візитом прибув президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, який вже відвідав населений пункт Корюківка на Чернігівщині. 

Джерело: Twitter-сторінка прессекретаря президента Німеччини Керстін Гаммелін

Німеччина обіцяє подальшу потужну підтримку Україні 

Моє послання народу України: ви можете розраховувати на Німеччину! Ми продовжуватимемо підтримувати Україну: у військовому, політичному, фінансовому та гуманітарному відношенні, - зазначив у своєму зверненні Штайнмаєр.

Президент Німеччини також звернувся до громадян власної країни.

Давайте ніколи не забувати, що ця війна означає для людей тут! Попри всі тягарі, які приносить війна і нам у Німеччині - давайте на хвилинку подивимося очима українців, тоді ми знаємо, що їм потрібна наша повна солідарність і підтримка - доти, поки це необхідно, - додав він. - Це також питання якнайшвидшого відновлення зруйнованої інфраструктури, ремонту електромереж, водопроводів, систем опалення, усунення вузьких місць у подачі електроенергії, - наголосив Штайнмаєр.

За інформацією видання Spiegel, Штайнмаєр після прибуття в Україну здійснив візит у населений пункт Корюківка на Чернігівщині.

Доїхавши потягом до Чернігова, він автомобілем дістався міста Корюківка, де вже був рік тому.

Відомо, що Штайнмаєр та президент України Володимир Зеленський звернуться до муніципалітетів та міст Німеччини із закликом укласти короткострокові партнерські відносини. Для цього й розмови тет-а-тет вони знову повернуться до Києва.

У місті Корюківка 1, 2 та 9 березня 1943 року німецькі солдати вбили всіх мешканців. На той момент чисельність населення міста становила близько 7 тисяч осіб, а саму Корюківку спалили.

Зі свого боку голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зазначила, що очолюване єю відомство готове взяти на себе роль секретаріату з управління міжнародними зусиллями з відновлення України від наслідків розв'язаної РФ війни.

Вона заявила, що міжнародну координаційну платформу для реконструкції необхідно запустити "якнайшвидше, переважно до кінця року або на початку наступного року".

Ми не можемо гаяти час: масштаби руйнувань приголомшують, - наголосила фон дер Ляєн.

Вона закликала розпочати реалізацію плану Маршалла з відбудови України.

Водночас голова Єврокомісії підтвердила прихильність ЄС до надання допомоги Україні, починаючи з допомоги для щоденного виживання країни, включаючи виплату заробітної плати та пенсій, і закінчуючи повоєнним відновленням та модернізацією.

Урсула фон дер Ляєн зауважила, що наразі російська армія знищує критичну та цивільну інфраструктуру України, але ЄС має завадити цьому.

Фон дер Ляйєн заявила, що Росія намагається терором паралізувати Україну.

Виступаючи на конференції з відеозв'язку, Зеленський сказав, що російські ракети та безпілотники іранського виробництва знищили понад третину енергетичної інфраструктури країни, що зробило її вразливою у короткостроковій перспективі та загальмувало європейську інтеграцію.

Вони руйнують усе, щоб нам було важче пережити цю зиму. Щоб ви якнайдовше не могли інтегрувати український економічний потенціал, - наголошує очільниця ЄК.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц також закликав до "плану Маршала" щодо відновлення України. "Ми не знаємо, коли закінчиться ця війна. Але вона скінчиться. І коли це станеться, ми продовжимо підтримувати Україну та її боротьбу за безпеку, свободу та демократію", - сказав Шольц у своєму вступному слові.

З його слів, історія двох країн не схожа на іншу. "Але з нашого власного історичного досвіду ми також знаємо, що реконструкція завжди можлива і ніколи не буває зарано для вирішення цього завдання", - сказав Шольц.

Президент України Володимир Зеленський також з відеозв'язку звернувся до учасників Міжнародної експертної конференції з питань відновлення, реконструкції та модернізації України.

Ті, хто інвестує у реконструкцію України, інвестують у реконструкцію майбутнього члена Європейського Союзу, - зазначив голова держави.

Захід у Берліні, на якому присутні експерти, представники урядів, міжнародних організацій та громадянського суспільства, спрямований на обговорення стійких інструментів відновлення України, а не фінансових зобов'язань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?